
Bezlepková citronová srdíčka
Tahle citronová srdíčka si zamilujete na první kousnutí – my jsme při pečení měli co dělat, abychom je nesnědli dřív, než se nafotí.
Ingredience
- 3 žloutky
- 120 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 5 kapek citronového aroma
- 200 g mletých loupaných mandlí
- 100 g moučkového cukru + trochu navíc na podsypání
- 2–3 lžíce citronové šťávy
- kandovaná citronová kůra (viz Něco navíc)
NA POLEVU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovým aroma do pěny. Přidejte mandle a vypracujte vláčné těsto. Pracovní plochu posypte moučkovým cukrem a těsto na ní vyválejte na tloušťku asi 3 mm.
2 Vypichujte srdíčka a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 12–15 minut.
3 Z moučkového cukru a citronové šťávy utřete polevu a potřete jí ještě horká srdíčka. Kandovanou kůru naaranžujte na srdíčka, ta sundejte z plechu a nechte vychladnout.
NĚCO NAVÍC
Citronovou kůru nastrouhejte a nechte ji chvilku v cukrovém rozvaru (do rendlíku dejte cukr, zalijte ho trochou vody a nechte rozpustit). Kůra pak bude jako kandovaná.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Michala Šoferová
6. Prosinec 2016 15:30
Lucie Merten
12. Prosinec 2018 21:10
Lucie Velek
17. Prosinec 2018 11:03