Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezlepková citronová srdíčka

Tahle citronová srdíčka si zamilujete na první kousnutí – my jsme při pečení měli co dělat, abychom je nesnědli dřív, než se nafotí.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na asi 40 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    • 3 žloutky
    • 120 g krupicového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 5 kapek citronového aroma
    • 200 g mletých loupaných mandlí

    NA POLEVU

    • 100 g moučkového cukru + trochu navíc na podsypání
    • 2–3 lžíce citronové šťávy
    • kandovaná citronová kůra (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovým aroma do pěny. Přidejte mandle a vypracujte vláčné těsto. Pracovní plochu posypte moučkovým cukrem a těsto na ní vyválejte na tloušťku asi 3 mm.

2 Vypichujte srdíčka a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 12–15 minut.

3 Z moučkového cukru a citronové šťávy utřete polevu a potřete jí ještě horká srdíčka. Kandovanou kůru naaranžujte na srdíčka, ta sundejte z plechu a nechte vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Citronovou kůru nastrouhejte a nechte ji chvilku v cukrovém rozvaru (do rendlíku dejte cukr, zalijte ho trochou vody a nechte rozpustit). Kůra pak bude jako kandovaná.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bezlepková zázvorová kolečka

Bezlepkové čokokostky

Bezlepkové dvoubarevné pracny

Bezlepkové linecké cukroví

Bezlepkové malinovo-mandlové řezy

Bezlepkové stromečky s pistáciemi

Bezlepkové cukroví

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Cukr jsem dala 60g krupicového+60g třtinového a místo citronového aroma jednoduše nakapala citron. Těsto bylo spíše tužší než vláčné, ale dobře se rozvalovalo. Doporučovala bych péct spíše na menší teplotu (např. 150 st.) a o pár minut déle, mandličky mají tendenci velice rychle chytat barvu. S citronovou polevou jsou srdíčka opravdu výtečná!
Obrazek uzivatele
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou trvanlivost má ta domácí kandovaná citrónová kůra dělaná v cukrovém rozvaru? Vydrží na srdíčkách třeba 2 týdny? Děkuji.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, myslím, že dva týdny by kůra vydržet mohla – pokud si chcete být opravdu jista, můžete ji v cukrovém roztoku pár minut povařit a pak nechat v roztoku hodinu (ale klidně i do druhého dne) rozležet.

Přidat komentář