
Recepty z vydání
Rýžový koláč
„Tento koláč jsme doma vynalezli coby z nouze ctnost ze zbylého rizota, ale hned jsme si ho zamilovali,“...
Domácí hranolky s petrželkovou solí
Hotovou sůl sesypte do krabičky a nechte ji několik dní otevřenou, aby se mohla odpařit vlhkost. Použít ji můžete...
Morkové řezy
Zní to trochu zběsile, ale chutná to skvěle! Staročeský recept znovuobjevili a upravili v Pražském kulinářském...
Hovězí polévka s morkovými knedlíčky
Morkové knedlíčky jsou snad ještě lepší než oblíbené játrové!
Bezlepkové linecké cukroví
Těsto vás překvapí poddajností a upečené linecké svojí chutí.
Bezlepkové malinovo-mandlové řezy
Příprava působí trochu náročně, ale není tomu tak. A ten výsledek opravdu stojí za to!
Bezlepkové stromečky s pistáciemi
Cukroví můžete posypat i drobnými stříbrnými kuličkami na zdobení.
Bezlepkové dvoubarevné pracny
Bezlepkové barevné pracny jsou chuťově takřka k nerozeznání od těch běžných. Vlastně jsou možná dokonce ještě lepší!
Bezlepková citronová srdíčka
Tahle citronová srdíčka si zamilujete na první kousnutí – my jsme při pečení měli co dělat, abychom je nesnědli...
Bezlepkové čokokostky
Čokoládové kostky tak trochu připomínají brownies. Podle naší produkční Veroniky jsou dokonce ještě lepší, protože jsou...
Bezlepková zázvorová kolečka
Krásně voňavé sušenky, na kterých si pochutnají i celiaci.
Pečená husa s jablky & bramborové knedlíčky
Svatomartinskou husu podávejte s bramborovými knedlíčky a brusinkovým zelím.
Červené zelí s brusinkami
Zelí dušené s vínem a brusinkami tvoří dokonalou přílohu ke svatomartinské huse.
Husí vývar s bylinkovým kapáním
Husí vývar je o dost výraznější než kuřecí. O další stupeň ho pozvednete, když ho budete vařit ze skeletu zbylého z...
Pomazánka z husího masa
Takhle jednoduše zpracujete zbylé maso z pečené husy. Chuťovka k chlebu vám v lednici vydrží asi pět dní.
Husí játra se slaninou a lokšemi
Velikost jater z husy je proměnlivá, mezi víc než dva lidi je ale bohužel ani jako chuťovku nerozdělíte. Kdo má rád...
Obrané husí maso s opečenými bramborami
Pokud chcete druhý den podávat husu jako úplně jiné jídlo, zkuste tenhle recept podle staré kuchařky Vaření jedna...
Zapečené vrstvené zelí s mletým masem
Sekaná v zelných listech báječně vypadá, a ještě líp chutná!
Zelňáky se škvarky
Tohle levné a rychlé jídlo poslouží jako lehká večeře. Škvarky můžete nahradit výraznějším uzeným nebo maso vynechat a...
Zelí s kokosem a nudlemi
Na první pohled nezvyklá asijská kombinace vás svou chutí příjemně překvapí. Aby kokos zůstal bílý, opražte ho zvlášť a...
Pomalu pečená vepřová krkovice na zelí
Při pomalém pečení zůstane krkovice krásně šťavnatá a všechny chutě se propojí. Podávejte se šťouchanými bramborami.
Pikantní zelný salát
Salát z kuchařky Domácí čínská kuchyně z konce 80. let je opravdu nadčasový!
Zelná polévka s houbami a kroupami
Vydatná zelná polévka ve stylu minestrone je zahuštěná pouze kroupami a zeleninou.
Jablečný páj s drobenkou
Drobenka z ovesných vloček a přírodního cukru je zajímavou obměnou známé klasiky.
Ostružinový mřížkový páj
Ostružinovou náplň zpevní škrob, ale přitom ovoce neztratí nic ze své chuti. Příště můžete zkusit páj s mraženými...
Klasický jablečný páj
Velmi tradiční koláč z jednoduchého těsta a s lahodnou náplní. V sezoně lze jablka doplnit hrstí borůvek nebo ostružin.
Tarte flambée
Když si odmyslíte přípravu těsta, zjistíte, že tarte flambée je opravdová rychlovka: stačí potřít, posypat, a do 10...
Přidat komentář