Suroviny
Na korpus
vejce
6
ks
moučkový cukr
7
mouka pšeničná polohrubá
8
vrchovatých
kypřicí prášek do pečiva
2
olej
4
PL
voda
3
PL
horká
kakao
6
Na pařížkou šlehačku
smetana ke šlehání
600
ml
kombinace 31 % a 40 %)
kakao
3
PL
moučkový cukr
2
PL
Do smetany přidat cukr a kakao a přivést téměř k varu za stálého míchání. Nechat odležet v lednici pokud možno přes noc.
Kvůli korpusu je třeba oddělit bílky a žloudky, bílky zatím dát do lednice (před šleháním musí být bílky dobře ochlazené). Žloutky smíchat s cukrem a vodou a vyšlehat (stačí vidličkou pár minut). Přidat mouku, prášek do pečiva, kakao, olej a dobře rozmíchat (ruční metlou). Teď vyndat z lednice bílky a uslehat z nich sníh. Ten opatrně vmíchat do těsta. Těsto vlít do formy, která je vymazaná máslem a vysypaná moukou. Pést na 160 °C cca 30-35 min.
Nechat vychladnout, aby se dal korpus rozkrojit. Potřít pařížskou šlehačkou jednu část korpusu a druhou přiklopit. Navrchu buďto pomazat zbytkem pařížské šlehačky a posypat nastrouhanou čokoládou, nebo nakombinovat navrchu pažíšskou a bílou šlehačku (bílou je třeba ušlehat se stužovačem a cukrem).
Kvůli korpusu je třeba oddělit bílky a žloudky, bílky zatím dát do lednice (před šleháním musí být bílky dobře ochlazené). Žloutky smíchat s cukrem a vodou a vyšlehat (stačí vidličkou pár minut). Přidat mouku, prášek do pečiva, kakao, olej a dobře rozmíchat (ruční metlou). Teď vyndat z lednice bílky a uslehat z nich sníh. Ten opatrně vmíchat do těsta. Těsto vlít do formy, která je vymazaná máslem a vysypaná moukou. Pést na 160 °C cca 30-35 min.
Nechat vychladnout, aby se dal korpus rozkrojit. Potřít pařížskou šlehačkou jednu část korpusu a druhou přiklopit. Navrchu buďto pomazat zbytkem pařížské šlehačky a posypat nastrouhanou čokoládou, nebo nakombinovat navrchu pažíšskou a bílou šlehačku (bílou je třeba ušlehat se stužovačem a cukrem).