0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11143 kcal
Bílkoviny 299 g
Sacharidy 1443 g
Tuky 406 g
Vláknina 250 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
vejce 6 ks
moučkový cukr 7
mouka pšeničná polohrubá 8
vrchovatých
kypřicí prášek do pečiva 2
olej 4 PL
voda 3 PL
horká
kakao 6
Na pařížkou šlehačku
kombinace 31 % a 40 %)
kakao 3 PL
moučkový cukr 2 PL
Do smetany přidat cukr a kakao a přivést téměř k varu za stálého míchání. Nechat odležet v lednici pokud možno přes noc.

Kvůli korpusu je třeba oddělit bílky a žloudky, bílky zatím dát do lednice (před šleháním musí být bílky dobře ochlazené). Žloutky smíchat s cukrem a vodou a vyšlehat (stačí vidličkou pár minut). Přidat mouku, prášek do pečiva, kakao, olej a dobře rozmíchat (ruční metlou). Teď vyndat z lednice bílky a uslehat z nich sníh. Ten opatrně vmíchat do těsta. Těsto vlít do formy, která je vymazaná máslem a vysypaná moukou. Pést na 160 °C cca 30-35 min.
Nechat vychladnout, aby se dal korpus rozkrojit. Potřít pařížskou šlehačkou jednu část korpusu a druhou přiklopit. Navrchu buďto pomazat zbytkem pařížské šlehačky a posypat nastrouhanou čokoládou, nebo nakombinovat navrchu pažíšskou a bílou šlehačku (bílou je třeba ušlehat se stužovačem a cukrem).
Autor: wcmannn

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč