Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Harlekýn

Popis receptu: 
Harlekýn
Autor: Martin V
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Korpus:
    6 vajec
    7 lžic moučkového cukru
    8 vrchovatých lžic polohrubé mouky
    2 pytlíky kypřícího prášku
    4 lžice oleje
    3 lžice horké vody
    6 lžic kakana
    Pařížská šlehačka
    600 ml smetany ke šlehání (kombinace 31% a 40%)
    3 lžíce kakaa
    2 - 2,5 lžíce moučkového cukru

Příprava jídla

Do smetany přidat cukr a kakao a přivést téměř k varu za stálého míchání. Nechat odležet v lednici pokud možno přes noc.

Kvůli korpusu je třeba oddělit bílky a žloudky, bílky zatím dát do lednice (před šleháním musí být bílky dobře ochlazené). Žloutky smíchat s cukrem a vodou a vyšlehat (stačí vidličkou pár minut). Přidat mouku, prášek do pečiva, kakao, olej a dobře rozmíchat (ruční metlou). Teď vyndat z lednice bílky a uslehat z nich sníh. Ten opatrně vmíchat do těsta. Těsto vlít do formy, která je vymazaná máslem a vysypaná moukou. Pést na 160 °C cca 30-35 min.
Nechat vychladnout, aby se dal korpus rozkrojit. Potřít pařížskou šlehačkou jednu část korpusu a druhou přiklopit. Navrchu buďto pomazat zbytkem pařížské šlehačky a posypat nastrouhanou čokoládou, nebo nakombinovat navrchu pažíšskou a bílou šlehačku (bílou je třeba ušlehat se stužovačem a cukrem).
REKLAMA

Přidat komentář