Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Na korpus
vejce 6 ks
moučkový cukr 7
mouka pšeničná polohrubá 8
vrchovatých
kypřicí prášek do pečiva 2
olej 4 PL
voda 3 PL
horká
kakao 6
Na pařížkou šlehačku
smetana ke šlehání 600 ml
kombinace 31 % a 40 %)
kakao 3 PL
moučkový cukr 2 PL
Do smetany přidat cukr a kakao a přivést téměř k varu za stálého míchání. Nechat odležet v lednici pokud možno přes noc.

Kvůli korpusu je třeba oddělit bílky a žloudky, bílky zatím dát do lednice (před šleháním musí být bílky dobře ochlazené). Žloutky smíchat s cukrem a vodou a vyšlehat (stačí vidličkou pár minut). Přidat mouku, prášek do pečiva, kakao, olej a dobře rozmíchat (ruční metlou). Teď vyndat z lednice bílky a uslehat z nich sníh. Ten opatrně vmíchat do těsta. Těsto vlít do formy, která je vymazaná máslem a vysypaná moukou. Pést na 160 °C cca 30-35 min.
Nechat vychladnout, aby se dal korpus rozkrojit. Potřít pařížskou šlehačkou jednu část korpusu a druhou přiklopit. Navrchu buďto pomazat zbytkem pařížské šlehačky a posypat nastrouhanou čokoládou, nebo nakombinovat navrchu pažíšskou a bílou šlehačku (bílou je třeba ušlehat se stužovačem a cukrem).
Autor: wcmannn

Obchod Apetit