Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené ovoce v jogurtu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 43
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 111 g
Tuky 44 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi med, řecký jogurt a ovoce, zkuste tento dezert. Rychlá a snadná příprava.

Suroviny

vejce 4 ks
středně velká
med 70 g
vanilkový extrakt 1 ČL
škrob 1 PL
Maizena, Gustin
maliny 200 g
lze nahradit borůvkami, mohou být i mražené
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Vejce, med, jogurt, vanilkový extrakt a škrob smíchejte dohladka.

2

Polovinu ovoce dejte na dno 23cm dortové formy, zalijte základem, posypte zbytkem ovoce a pečte 40–45 minut.

3

Pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Dezert je stejně dobrý zatepla i zastudena.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

01.04.2010 22:26
chtěla bych se zeptat,zda někdo neví,kde seženu řecký jogurt.Děkuji
02.04.2010 18:07
Prodávají ho určitě v Bille má nižší široký kelímek a bývá ve dvou variantách s příchutí a třetí čistě bílý, chuťově nemá chybu. Řecké jogurty také prodávají v prodejnách se zdravou výživou. Dej vědět, jak se ti to povedlo :o) Dous
14.04.2010 13:53
Já ho koupila v Tescu. Překvapilo mě, že není drahý :)) v podstatě je to jogurt se smetanou. Dezert je to výborný, i když spíš tak pro děti. Díky medu není přeslazený. U formy o průměru 22 cm byl vysoký asi jen 1,5 cm. Myslím, že by to bylo dobré dát to na nějaký korpus a přelít třeba želatinou.

Apetit magazín