0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené ovoce v jogurtu

Pečené ovoce v jogurtu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené ovoce v jogurtu

3.8 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 111 g
Tuky 44 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi med, řecký jogurt a ovoce, zkuste tento dezert. Rychlá a snadná příprava.

Suroviny

vejce 4 ks
středně velká
med 70 g
jogurt řeckého typu 250 g
vanilkový extrakt 1 ČL
škrob 1 PL
Maizena, Gustin
maliny 200 g
lze nahradit borůvkami, mohou být i mražené
moučkový cukr
na posypání

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Vejce, med, jogurt, vanilkový extrakt a škrob smíchejte dohladka.

2 Polovinu ovoce dejte na dno 23cm dortové formy, zalijte základem, posypte zbytkem ovoce a pečte 40–45 minut.

3 Pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Dezert je stejně dobrý zatepla i zastudena.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Anonym

chtěla bych se zeptat,zda někdo neví,kde seženu řecký jogurt.Děkuji

Pavla Bartoňová

Prodávají ho určitě v Bille má nižší široký kelímek a bývá ve dvou variantách s příchutí a třetí čistě bílý, chuťově nemá chybu. Řecké jogurty také prodávají v prodejnách se zdravou výživou. Dej vědět, jak se ti to povedlo :o) Dous

Jaroslava Hirato

Já ho koupila v Tescu. Překvapilo mě, že není drahý :)) v podstatě je to jogurt se smetanou. Dezert je to výborný, i když spíš tak pro děti. Díky medu není přeslazený. U formy o průměru 22 cm byl vysoký asi jen 1,5 cm. Myslím, že by to bylo dobré dát to na nějaký korpus a přelít třeba želatinou.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit