Pečené ovoce v jogurtu

Pečené ovoce v jogurtu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (22)
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 111 g
Tuky 44 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi med, řecký jogurt a ovoce, zkuste tento dezert. Rychlá a snadná příprava.

Suroviny

vejce 4 ks
středně velká, oloupaná, nakrájená
med 70 g
jogurt řeckého typu 250 g
vanilkový extrakt 1 ČL
škrob 1 PL
Maizena, Gustin
maliny 200 g
mohou být i mražené, mohou být i borůvky
moučkový cukr
na posypání

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Vejce, med, jogurt, vanilkový extrakt a škrob smíchejte dohladka.

2 Polovinu ovoce dejte na dno 23cm dortové formy, zalijte základem, posypte zbytkem ovoce a pečte 40–45 minut.

3 Pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Dezert je stejně dobrý zatepla i zastudena.

Komentáře

Anonym

chtěla bych se zeptat,zda někdo neví,kde seženu řecký jogurt.Děkuji

Pavla Bartoňová

Prodávají ho určitě v Bille má nižší široký kelímek a bývá ve dvou variantách s příchutí a třetí čistě bílý, chuťově nemá chybu. Řecké jogurty také prodávají v prodejnách se zdravou výživou. Dej vědět, jak se ti to povedlo :o) Dous

Jaroslava Hirato

Já ho koupila v Tescu. Překvapilo mě, že není drahý :)) v podstatě je to jogurt se smetanou. Dezert je to výborný, i když spíš tak pro děti. Díky medu není přeslazený. U formy o průměru 22 cm byl vysoký asi jen 1,5 cm. Myslím, že by to bylo dobré dát to na nějaký korpus a přelít třeba želatinou.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit