0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené ovoce v jogurtu

Pečené ovoce v jogurtu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené ovoce v jogurtu

4.4/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 111 g
Tuky 44 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi med, řecký jogurt a ovoce, zkuste tento dezert. Rychlá a snadná příprava.

Suroviny

vejce 4 ks
středně velká
med 70 g
vanilkový extrakt 1 ČL
škrob 1 PL
Maizena, Gustin
maliny 200 g
lze nahradit borůvkami, mohou být i mražené
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Vejce, med, jogurt, vanilkový extrakt a škrob smíchejte dohladka.

2

Polovinu ovoce dejte na dno 23cm dortové formy, zalijte základem, posypte zbytkem ovoce a pečte 40–45 minut.

3

Pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Dezert je stejně dobrý zatepla i zastudena.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Anonym

chtěla bych se zeptat,zda někdo neví,kde seženu řecký jogurt.Děkuji

Pavla Bartoňová

Prodávají ho určitě v Bille má nižší široký kelímek a bývá ve dvou variantách s příchutí a třetí čistě bílý, chuťově nemá chybu. Řecké jogurty také prodávají v prodejnách se zdravou výživou. Dej vědět, jak se ti to povedlo :o) Dous

Jaroslava Hirato

Já ho koupila v Tescu. Překvapilo mě, že není drahý :)) v podstatě je to jogurt se smetanou. Dezert je to výborný, i když spíš tak pro děti. Díky medu není přeslazený. U formy o průměru 22 cm byl vysoký asi jen 1,5 cm. Myslím, že by to bylo dobré dát to na nějaký korpus a přelít třeba želatinou.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč