0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minipavlova s jahodovou šlehačkou

Minipavlova s jahodovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Minipavlova s jahodovou šlehačkou

3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Snadné Na 4-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5372 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 784 g
Tuky 198 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení sněhových pusinek, šlehačky a čerstvých jahod je nepřekonatelně lahodné. Minipavlova s jahodovou šlehačkou bude chutnat malým i velkým. A když chcete změnu, tak k jahodám příště zkuste přimíchat i další sezonní ovoce – maliny, rybíz či borůvky.

Suroviny

krupicový cukr 450 g
škrob 1 PL
kukuřičný
vinný ocet bílý 2 ČL
očištěné, pokrájené
moučkový cukr 250 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 140°C a vyložte dva plechy pečicím papírem.

2

Pomocí elektrických metel vyšlehejte bílky do pěny. Pak postupně ve třech dávkách přisypte cukr; další dávku přidejte až tehdy, když je předchozí zašlehaná. Přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet a šlehejte, až získáte lesklou, pevnou a tuhou hmotu – může to trvat klidně 5 minut.

3

Na připravené plechy vytvarujte 6–8 kruhů, pokud možno tak, aby byly okraje vyšší a vznikly mističky. Pečte 30 minut, pak vypněte troubu, ale neotvírejte ji a pusinky nechte ještě hodinu dosušit.

4

Potom opatrně vyjměte a nechte vychladnout (zabalené ve vzduchotěsném obalu vydrží přes noc, zamražené až měsíc).

5

Na jahodovou omáčku rozmixujte 600g jahod. Propasírujte je, abyste se zbavili zrníček, a pyré oslaďte 2 lžícemi moučkového cukru. (Můžete ho připravit i den předem.) Prosejte zbývající moučkový cukr, přisypte ho do smetany a ušlehejte. Nakonec opatrně promíchejte se 2/3 jahodového pyré.

 
6

Při podávání rozdělte na sněhové pusinky jahodovou šlehačku a ozdobte zbylou omáčkou a pokrájenými jahodami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...