Minipavlova s jahodovou šlehačkou

Minipavlova s jahodovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Minipavlova s jahodovou šlehačkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Snadné Na 4-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5372 kcal
Bílkoviny 78 g
Cukr 784 g
Tuky 198 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení sněhových pusinek, šlehačky a čerstvých jahod je nepřekonatelně lahodné. K jahodám příště zkuste přimíchat i další sezonní ovoce – maliny, rybíz či borůvky.

Suroviny

krupicový cukr 450 g
bílek 6 ks
škrob 1 PL
kukuřičný
vinný ocet bílý 2 ČL
jahody 1 kg
očištěné, pokrájené
moučkový cukr 250 g
smetana ke šlehání 600 ml

1 Předehřejte troubu na 140°C a vyložte dva plechy pečicím papírem. Pomocí elek- trických metel vyšlehejte bílky do pěny. Pak postupně ve třech dávkách přisypte cukr; další dávku přidejte až tehdy, když je předchozí zašlehaná. Přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet a šlehejte, až získáte lesklou, pevnou a tuhou hmotu – může to trvat klidně 5 minut.

2 Na připravené plechy vytvarujte 6–8 kruhů, pokud možno tak, aby byly okraje vyšší a vznikly mističky. Pečte 30 minut, pak vypněte troubu, ale neotvírejte ji a pusinky nechte ještě hodinu dosušit. Potom opatrně vyjměte a nechte vychladnout (zabalené ve vzduchotěsném obalu vydrží přes noc, zamražené až měsíc).

3 Na jahodovou omáčku rozmixujte 600g jahod. Propasírujte je, abyste se zbavili zrníček, a pyré oslaďte 2 lžícemi moučkového cukru. (Můžete ho připravit i den předem.) Prosejte zbývající moučkový cukr, přisypte ho do smetany a ušlehejte. Nakonec opatrně promíchejte se 2/3 jahodového pyré.

4 Při podávání rozdělte na sněhové pusinky jahodovou šlehačku a ozdobte zbylou omáčkou a pokrájenými jahodami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit