0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minipavlova s jahodovou šlehačkou

Minipavlova s jahodovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Minipavlova s jahodovou šlehačkou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné Na 4-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5372 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 784 g
Tuky 198 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení sněhových pusinek, šlehačky a čerstvých jahod je nepřekonatelně lahodné. Minipavlova s jahodovou šlehačkou bude chutnat malým i velkým. A když chcete změnu, tak k jahodám příště zkuste přimíchat i další sezonní ovoce – maliny, rybíz či borůvky.

Suroviny

krupicový cukr 450 g
bílek 6 ks
škrob 1 PL
kukuřičný
vinný ocet bílý 2 ČL
jahody 1 kg
očištěné, pokrájené
moučkový cukr 250 g
smetana ke šlehání 600 ml

Postup

1

Předehřejte troubu na 140°C a vyložte dva plechy pečicím papírem.

2

Pomocí elektrických metel vyšlehejte bílky do pěny. Pak postupně ve třech dávkách přisypte cukr; další dávku přidejte až tehdy, když je předchozí zašlehaná. Přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet a šlehejte, až získáte lesklou, pevnou a tuhou hmotu – může to trvat klidně 5 minut.

3

Na připravené plechy vytvarujte 6–8 kruhů, pokud možno tak, aby byly okraje vyšší a vznikly mističky. Pečte 30 minut, pak vypněte troubu, ale neotvírejte ji a pusinky nechte ještě hodinu dosušit.

4

Potom opatrně vyjměte a nechte vychladnout (zabalené ve vzduchotěsném obalu vydrží přes noc, zamražené až měsíc).

5

Na jahodovou omáčku rozmixujte 600g jahod. Propasírujte je, abyste se zbavili zrníček, a pyré oslaďte 2 lžícemi moučkového cukru. (Můžete ho připravit i den předem.) Prosejte zbývající moučkový cukr, přisypte ho do smetany a ušlehejte. Nakonec opatrně promíchejte se 2/3 jahodového pyré.

 
6

Při podávání rozdělte na sněhové pusinky jahodovou šlehačku a ozdobte zbylou omáčkou a pokrájenými jahodami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit