Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2699 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 259 g
Tuky 154 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jasný adept na nejoblíbenější svačinku? Míša ve skle! Porce nostalgie v praktickém balení...

Suroviny

vejce 3 ks
krupicový cukr 3 PL
kakao 3 PL
holandského typu
mouka pšeničná polohrubá 3 PL
Na krém
smetana ke šlehání 225 ml
33%
vanilkový cukr 1.5
450 g
měkký polotučný tvaroh ve vaničce
Na dokončení
tmavá čokoláda 50 g
smetana ke šlehání 50 ml
33%
máslo 5 g

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Opatrně přisypte mouku s kakaem a zašlehejte. Těsto vlijte do formy a pečte zhruba 20–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Vyjměte a nechte ve formě vychladnout. Vykrajovátkem se stejným průměrem, jako mají skleničky, vykrajujte z piškotu kolečka, ta pak umístěte na dno skleniček.

2 Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem a poté opatrně vmíchejte prošlehaný tvaroh. Směs rozdělte do skleniček a dejte alespoň na hodinu chladit.

3 Na závěr nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu se smetanou a vymíchejte na hladký krém. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. Nechte lehce zchladnout a rozdělte polevu na tvaroh. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit