Suroviny
hovězí líčka
500
g
šalvěj
česrtvý
tymián
zázvor (čerstvý)
česnek
3
cibule
2
ks
nové koření
3
pepř
černý, celý i drcený
bobkový list
sůl
voda
máslo
1
PL
olej
balzamikový ocet
na marinádu
1. Maso si naložíme alespoň 12 hodiny předdem do oleje, soli, pepře, čerstvého tymiánu a šalvěje, zalité kapkou balsamnica.
2. Nakrájíme cibuli na proužky a podusíme na troše sádla. Potom odstavíme a přidáme lžíci másla.
3.Maso si zprudka zatáhneme na pánvi a přidáme ho do hrnce. Pod hrncem zapálíme a postupně přidáváme další ingredience. Chceme, aby se nám cibulka připálila a ta připálenina se dostala i do masa. Přidáváme další tymián a šalvěj, nové koření, černý pepř, bobkový list, pokrájený zázvor ( asi 5 cm), 3 stroužky česneku v celku jen lehce rozmáčknutý. Potom zalijeme vodou a necháme dusit. ( Já dusila v papiňáku asi 40 min)
4. Vyndáme si maso a rozmixujeme vše, co nám zbylo v hrnci, kdo raději hladké šťávy, tak doporučuji přecedit, já jsem se držela rustikálního stylu a tak jsem tam kousky koření nechala.
5. Dokonalé podávat s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami na cibulce.