1. Maso si naložíme alespoň 12 hodiny předdem do oleje, soli, pepře, čerstvého tymiánu a šalvěje, zalité kapkou balsamnica.
2. Nakrájíme cibuli na proužky a podusíme na troše sádla. Potom odstavíme a přidáme lžíci másla.
3.Maso si zprudka zatáhneme na pánvi a přidáme ho do hrnce. Pod hrncem zapálíme a postupně přidáváme další ingredience. Chceme, aby se nám cibulka připálila a ta připálenina se dostala i do masa. Přidáváme další tymián a šalvěj, nové koření, černý pepř, bobkový list, pokrájený zázvor ( asi 5 cm), 3 stroužky česneku v celku jen lehce rozmáčknutý. Potom zalijeme vodou a necháme dusit. ( Já dusila v papiňáku asi 40 min)
4. Vyndáme si maso a rozmixujeme vše, co nám zbylo v hrnci, kdo raději hladké šťávy, tak doporučuji přecedit, já jsem se držela rustikálního stylu a tak jsem tam kousky koření nechala.
5. Dokonalé podávat s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami na cibulce.
Suroviny
Porce
2
Suroviny
Porce
2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1192.5 kcal
- Bílkoviny 71.5 g
- Sacharidy 161.5 g
- Tuky 29 g