Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí líčka na tymiánu a šalvěji

Popis receptu: 
Dušená hovězí líčka na tymiánu a šalvěji , nejlépe se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.
Autor: Karolína Kubíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    500 g hovězích líček, čerstvý šalvěj, tymián, zázvor, 3 stroužky česneku, 2 cibule, nové koření - 3 kuličky, celý i drcený černý pepř, bobkový list, sůl, voda, sádlo, lžíce másla, olej a balsamico na marinádu

Příprava jídla

1. Maso si naložíme alespoň 12 hodiny předdem do oleje, soli, pepře, čerstvého tymiánu a šalvěje, zalité kapkou balsamnica. 2. Nakrájíme cibuli na proužky a podusíme na troše sádla. Potom odstavíme a přidáme lžíci másla. 3.Maso si zprudka zatáhneme na pánvi a přidáme ho do hrnce. Pod hrncem zapálíme a postupně přidáváme další ingredience. Chceme, aby se nám cibulka připálila a ta připálenina se dostala i do masa. Přidáváme další tymián a šalvěj, nové koření, černý pepř, bobkový list, pokrájený zázvor ( asi 5 cm), 3 stroužky česneku v celku jen lehce rozmáčknutý. Potom zalijeme vodou a necháme dusit. ( Já dusila v papiňáku asi 40 min) 4. Vyndáme si maso a rozmixujeme vše, co nám zbylo v hrnci, kdo raději hladké šťávy, tak doporučuji přecedit, já jsem se držela rustikálního stylu a tak jsem tam kousky koření nechala. 5. Dokonalé podávat s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami na cibulce.
REKLAMA

Přidat komentář