Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Hovězí líčka na tymiánu a šalvěji
Hovězí líčka na tymiánu a šalvěji


> 60 min
0,0 (0x)

1. Maso si naložíme alespoň 12 hodiny předdem do oleje, soli, pepře, čerstvého tymiánu a šalvěje, zalité kapkou balsamnica. 2. Nakrájíme cibuli na proužky a podusíme na troše sádla. Potom odstavíme a přidáme lžíci másla. 3.Maso si zprudka zatáhneme na pánvi a přidáme ho do hrnce. Pod hrncem zapálíme a postupně přidáváme další ingredience. Chceme, aby se nám cibulka připálila a ta připálenina se dostala i do masa. Přidáváme další tymián a šalvěj, nové koření, černý pepř, bobkový list, pokrájený zázvor ( asi 5 cm), 3 stroužky česneku v celku jen lehce rozmáčknutý. Potom zalijeme vodou a necháme dusit. ( Já dusila v papiňáku asi 40 min) 4. Vyndáme si maso a rozmixujeme vše, co nám zbylo v hrnci, kdo raději hladké šťávy, tak doporučuji přecedit, já jsem se držela rustikálního stylu a tak jsem tam kousky koření nechala. 5. Dokonalé podávat s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami na cibulce.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1192.5 kcal
  • Bílkoviny 71.5 g
  • Sacharidy 161.5 g
  • Tuky 29 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt