Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený ananas

Ananas obsahuje látky, které napomáhají trávení. Získáte tak lahodný dezert i digestiv v jednom!

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 2 velké ananasy nebo 4 baby, oloupané
    • 2 vanilkové lusky
    • 4 hvězdičky badyánu
    • asi 20 ks hřebíčku
    • 2 svitky skořice
    • 4 lžíce medu
    • 4 lžíce citronové šťávy
    • ananasová šťáva zachycená při loupání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a lžičkou z něj vyškrábejte semínka do misky a promíchejte je s medem, citronovou a ananasovou šťávou.

2 Ananas nakrájejte na klínky, vložte do zapékací mísy a přidejte koření. Přelijte medovým sirupem, vložte do předehřáté trouby a po 5 minutách snižte teplotu na 180 °C. Pečte doměkka; trvá to asi 20 minut podle velikosti ananasu. Podle potřeby ananas během pečení přelévejte medovou šťávou ze zapékací misky.

3 Upečený ananas se šťávou nechte po vytažení z trouby asi 5 minut odpočinout v zapékací misce a pak ho ještě zatepla podávejte s medovým sirupem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opulentní hostina s pečenou krůtou

Mušle sv. Jakuba s ochuceným máslem na cibulce vařené v páře

Krůta s nádivkou a šampaňskou omáčkou

Máslový pórek a glazovaná karotka

Bramborová kaše s batáty

Americké brusinky

REKLAMA

Přidat komentář