0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karamelizovaný ananas s tequilou

Karamelizovaný ananas s tequilou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelizovaný ananas s tequilou

3.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 988 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 57 g
Tuky 50 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na konci fiesty potěšte hosty stylovým dezertem – není sice z grilu, zato obsahuje dávku tequily! 

 

Suroviny

máslo 60 g
na tenké plátky
vanilkový extrakt 1,5 PL
skořice ¼ PL
třtinový cukr 2 PL
tequila 120 ml
vanilková zmrzlina
k podávání

1V nepřilnavé pánvi rozpusťte třetinu másla na středním plameni. Přidejte třetinu ananasu, třetinu koření, posypte třetinou cukru. Opékejte 3 minuty po každé straně. Zalijte třetinou tequily a přiveďte k varu. Vařte jednu minutu do zhoustnutí. Přendejte na talíř a zakryjte alobalem.

2 Postup zopakujte se zbylými přísadami. Podávejte horké s kopečkem zmrzliny. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...