Karamelizovaný ananas s tequilou

Karamelizovaný ananas s tequilou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 895 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 35 g
Tuky 50 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na konci fiesty potěšte hosty stylovým dezertem – není sice z grilu, zato obsahuje dávku tequily! 

 

Suroviny

máslo 60 g
1 ks
čerstvý ananas oloupaný, přepůlený, vykrojený dřevnatý střed, na tenké plátky
vanilkový extrakt 0.5 PL
3x, lze nahradit semínky vyškrábnutými z poloviny vanilkového lusku
skořice 0.25 PL
třtinový cukr 2 PL
tequila 120 ml
vanilková zmrzlina
k podávání

1 nepřilnavé pánvi rozpusťte třetinu másla na středním plameni. Přidejte třetinu ananasu, třetinu koření, posypte třetinou cukru. Opékejte 3 minuty po každé straně. Zalijte třetinou tequily a přiveďte k varu. Vařte jednu minutu do zhoustnutí. Přendejte na talíř a zakryjte alobalem.

 Postup zopakujte se zbylými přísadami. Podávejte horké s kopečkem zmrzliny. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit