Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelizovaný ananas s tequilou
Karamelizovaný ananas s tequilou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelizovaný ananas s tequilou

4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 988 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 57 g
Tuky 50 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na konci fiesty potěšte hosty stylovým dezertem – není sice z grilu, zato obsahuje dávku tequily! 

Náš tip: Je dobré vědět - jak na ananas? 

Skryt pre seznam

Suroviny

na tenké plátky
vanilkový extrakt 1,5 PL
třtinový cukr 2 PL
tequila 120 ml
vanilková zmrzlina
k podávání

Postup

1

V nepřilnavé pánvi rozpusťte třetinu másla na středním plameni. Přidejte třetinu ananasu, třetinu koření, posypte třetinou cukru.

2

Opékejte 3 minuty po každé straně. Zalijte třetinou tequily a přiveďte k varu. Vařte jednu minutu do zhoustnutí.

3

Přendejte na talíř a zakryjte alobalem.

4

Postup zopakujte se zbylými přísadami. Podávejte horké s kopečkem zmrzliny. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...