Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelizovaný ananas s tequilou

Na konci fiesty potěšte hosty stylovým dezertem – není sice z grilu, zato obsahuje dávku tequily! 

 
Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Opékání 0:20
Chuťovka

Ingredience

    • 60 g másla
    • 1 zralý čerstvý ananas, oloupaný, přepůlený, vykrojený dřevnatý střed, nakrájený na tenké plátky
    • 3x 1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo semínka vyškrábnutáz 1/2 vanilkového lusku 
    • 1/4 lžičky mleté skořice 
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 120 ml tequily
    • vanilková zmrzlina k podávání 

Příprava jídla

1 V nepřilnavé pánvi rozpusťte třetinu másla na středním plameni. Přidejte třetinu ananasu, třetinu koření, posypte třetinou cukru. Opékejte 3 minuty po každé straně. Zalijte třetinou tequily a přiveďte k varu. Vařte jednu minutu do zhoustnutí. Přendejte na talíř a zakryjte alobalem.

2  Postup zopakujte se zbylými přísadami. Podávejte horké s kopečkem zmrzliny. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Argentinský steak s omáčkou chimichurri

Patatas bravas

Křupavý salát s krémovou zálivkou

Salsa criolla

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Tex-mex vepřová žebírka s grilovanou kukuřicí

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou

Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou

Grilované banány

10 receptů na grilování v latinském rytmu

16 božských receptů na gril

Přidat komentář