Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2011/12

3× menu na vánoční svátky
Vánoce voní vanilkou
Cukroví podle redakce Apetitu
Seriál o mase: Telecí kýta

Upoutávky z Apetitu

3× menu na vánoční svátky

Nabízíme vám tři kompletní a vyšperkovaná menu na Štědrý večer, Boží hod i na Štěpána. Jiné recepty už letos potřebovat nebudete!

Jak udělat domácí vinnou klobásu

Díky know-how řezníka Františka Kšány si můžete na Vánoce dopřát vinnou klobásu vlastní výroby. Potřebovat budete jen pár běžných surovin, střívka a mlýnek na maso.

Jedlé vánoční dárky

Vlastnoručně vyrobený dárek nikdo a nic nepřekoná. Připravte podle našeho návodu likér, směs na moučník či domácí popcorn a nadělte svým blízkým něco, co v zapomnění rozhodně neupadne!

Recepty z vydání

Čertíci

„Tento recept je můj vlastní vynález. Inspirovala mě k němu naše kočka Čertík a fíkový salám,“ napsala nám...

Vanilková jablka s česnekovou ricottou

Když uberete trochu medu, můžete si dezert dát i jako předkrm. Česnek je v receptu naprosto geniální; navíc na...

Telecí balenky na tokajském víně

Italové připravují telecí maso úplně běžně, u nás je ale pořád tak trochu opomíjené. Objevte s námi všechny jeho půvaby...

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

Výborné nakládané houby koupíte v obchodech s ruskými potravinami.

Vánočně okořeněný čokoládový koláč

Při testu jsme se báli, že koláč bude buď moc sladký, nebo moc kávový, anebo nebude držet. Vyšel ale skvěle: sladký jen...

Opilý britský trifle

Šlehačka a alkohol – může na tom být něco špatně? Kromě dávky kalorií a promile je tenhle hříšný dezert...

Kapr smažený na sádle

Křehká a křupavá ryba je stálicí štědré večeře.

Bramborový salát s domácí majonézou

Jakmile se naučíte domácí majonézu, na kupovanou už si nevzpomenete.

Zmrzlina se švestkovou omáčkou a perníčky

Śtědrý pohár s voňavými medovými perníčky

Mušle sv. Jakuba s ochuceným máslem na cibulce vařené v páře

Nastartují vaše chuťové pohárky hned v úvodu opulentní hostiny.

Bramborová kaše s batáty

Hebká kaše sluší především pečené drůbeži.

Americké brusinky

Nepostradatelná příloha k pečené krůtě

Pečený ananas

Ananas obsahuje látky, které napomáhají trávení. Získáte tak lahodný dezert i digestiv v jednom!

Cibulová polévka se sýrovým toustem

Tuhle lahodně hebkou polévku vaří o svátcích maminka naší šéfredaktorky. A v tom největší hrnci!

Pečené hovězí & vepřové maso

Jídlo údajně pochází od americké staromilské komunity Amišů. Hovězí maso dodá výpeku aroma a vepřové šťávu.

Šťouchané brambory s pečeným česnekem

Tahle příloha je bez přehánění návykově dobrá. O ,postních‘ dnech vydá, samozřejmě ve větších porcích, i za...

Omeleta z Pohorje

Piškotová omeleta (pohorska omleta) s brusinkami, specialita ze slovinského kraje Pohorje, si vás okamžitě získá.

Maruščiny suchárky

Supersnadný recept, díky kterému zužitkujete zbylé bílky. Suchary pečte až jako poslední, protože ty musí být křupavé.

Daniny rohlíčky Touha

„Rohlíčky od mojí maminky si stejně jako já zamilovaly i moje dcery a přátelé, a tak těsně před Vánocemi pořád...

Milčiny macešky

Macešky se hodí na Vánoce, ale třeba i jako zákusky na narozeniny či svatbu.

Nikolina nepečená roláda

„Roládu jsem poprvé jedla před rokem u kamarádky a byla jsem z ní nadšená. Krásně vypadá a ještě líp chutná,...

Pavliny žloutkové čtverečky

Recept na tohle výborné cukroví jsem dostala od své tchyně, která mě naučila péct spoustu vynikajících sladkostí.

Zuzčiny medové řezy

„Řezy peče moje tchyně. Míváme je k nedělní kávě i v míse s vánočním cukrovím,“ říká grafička Zuzana...

Stániny čedarové sušenky

„Z té spousty cukroví, která se na mě před Vánocemi valí z okolí, jsem přeslazená ještě dřív, než vůbec stihnu...

Darinčino vinné cukroví

Nejrychlejší a nejjednodušší cukroví na světě. Suroviny mám vždy doma, nic se neslepuje, nic se nemusí rozležet. V...

Šárčiny pařížské rohlíčky

„Tohle cukroví od mé kamarádky peču každoročně. Pro jeho bezkonkurenční chuť i vzpomínky – na pařížských...

Kapr s vejmrdou

Smažený kapr tak trochu jinak: se sladkou paprikou a řízným křenem, zjemněným jablky. Roman Vaněk, majitel Pražského...

Vánočka

„Není nad vůni a chuť doma upečené vánočky – ta dělá u nás ty pravé Vánoce,“ říká naše food stylistka...

Zajíc načerno

„Zajíc načerno je prostě klasika,“ tvrdí špičkový šéfkuchař Roman Paulus. Tento pokrm mají v restauraci...

Ďábelský likér

Ostrý likér s chilli papričkou se krásně vyjímá v průhledné skleněné lahvi s patentním uzávěrem. Dárkové balení...

Vánoční smetanový likér

Alkohol uchová všechny chutě a vůně použitých surovin; je proto důležité použít co nejkvalitnější ingredience a když...

Vánoční sušenky

Takhle má vypadat dokonalý polotovar – ve sklenici krásně naskládané kvalitní suroviny a k tomu jednoduchý návod...

Bleskový ořechový chlebíček

Směs na vánoční ořechový chlebíček patří k našim oblíbeným jedlým dárkům.

Sušené maso jerky

Potěšte pivaře originálním dárkem: skleněným půllitrem s vlastnoručně připravenou chuťovkou.

Kořeněná čočková polévka

Namíchejte ze samých dobrých ingrediencí chutný jedlý dárek – instantní směs na vaření...

Karamelový popcorn

K misce na mls k televizi přibalte domácí karamelový popcorn.

Terina s kuřecími játry

Lahodnou domácí paštiku upečte v krásné keramické formě, přibalte k ní kuchařku Party a máte skvělý vánoční dárek pro...

Domácí vinná klobása

Vinnou klobásu můžete hned upéct, nebo zamrazit do zásoby (v tom případě ji ale před pečením vytáhněte včas, aby...

Přidat komentář