
Hráškový krém
Kvalitní vývar využijete na cokoli, třeba na tuhle výbornou a jednoduchou krémovou polévku.
Vydání: 2012/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 5 minut
Vaření: 5 minut
P
Ingredience
- 1 lžíce másla + na zjemnění
- 50 g šalotky, najemno pokrájené
- 150 g kvalitního mraženého hrášku
- 550 ml vývaru (nejlépe kuřecí, krůtí či králičí, vegetariáni volí zeleninový)
- sůl a bílý pepř
Příprava jídla
1
Na lžíci másla zpěňte šalotku a opékejte ji asi minutu. Přilijte 100 ml horkého vývaru a na středním plameni ho nechte odpařit. Opět přilijte dalších 100 ml vývaru a znovu ho nechte odpařit.
2
Přidejte hrášek, osolte, opepřete, přilijte zbývajících 350 ml vývaru a přiveďte k varu. Povařte asi 5 minut a ponorným mixérem důkladně rozmixujte. Případně dosolte a dopepřete. Milovníci krémovějších polévek mohou zašlehat kousek studeného másla, ale není to nutné. Polévku podávejte horkou.
Přidat komentář