Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hráškový krém

Kvalitní vývar využijete na cokoli, třeba na tuhle výbornou a jednoduchou krémovou polévku.
Vydání: 2012/2
Autor:
Hodnocení:
93 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 5 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce másla + na zjemnění
    • 50 g šalotky, najemno pokrájené
    • 150 g kvalitního mraženého hrášku
    • 550 ml vývaru (nejlépe kuřecí, krůtí či králičí, vegetariáni volí zeleninový)
    • sůl a bílý pepř

Příprava jídla

1

Na lžíci másla zpěňte šalotku a opékejte ji asi minutu. Přilijte 100 ml horkého vývaru a na středním plameni ho nechte odpařit. Opět přilijte dalších 100 ml vývaru a znovu ho nechte odpařit.

2

Přidejte hrášek, osolte, opepřete, přilijte zbývajících 350 ml vývaru a přiveďte k varu. Povařte asi 5 minut a ponorným mixérem důkladně rozmixujte. Případně dosolte a dopepřete. Milovníci krémovějších polévek mohou zašlehat kousek studeného másla, ale není to nutné. Polévku podávejte horkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Celerová krémová polévka se slaninou

Krémová kuřecí polévka

Krémová květáková polévka s kuřetem

Krémová lososovo-bramborová polévka

Krémová mrkvová polévka

REKLAMA

Přidat komentář