Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrášková polévka

Polévka ze zelených, většinou mražených, kuliček hrášku patří k oblíbeným pokrmům dospělých i dětí. Stojí za tím její superrychlá a jednoduchá příprava a také sladká chuť. Tu můžete kombinovat třeba s uzeným lososem, opečenou slaninou, vejcem či krutony a vytvořit z ní tak plnohodnotné hlavní jídlo. Hrášková polévka chutná nejlépe v podobě jemného krému.

...

 

  • Toužíte-li po skutečně jemné polévce, pak hráškový krém po rozmixování ještě propasírujte přes jemné sítko. Nutné to ale není.
  • Do hráškové polévky "utopíte" i další méně populární zelenou zeleninu, jako například špenát nebo veškeré zelené natě a listy.
  • Hráškovému krému sluší pár kapek citronu na talíři nebo lžíce kysané smetany spolu s lístky máty.
  • Na rozdíl od hrachu, který patří mezi luštěniny, se zelený hrášek považuje za zeleninu.
  • Hrášková polévka nejen skvěle chutná, ale je také zdrojem vitaminů C, B, E a provitaminu A. 
  • V hrášku najdeme také minerály jako draslík, hořčík a fosfor.

Celý popis