Hrášková polévka
Polévka ze zelených, většinou mražených, kuliček hrášku patří k oblíbeným pokrmům dospělých i dětí. Stojí za tím její superrychlá a jednoduchá příprava a také sladká chuť. Tu můžete kombinovat třeba s uzeným lososem, opečenou slaninou, vejcem či krutony a vytvořit z ní tak plnohodnotné hlavní jídlo. Hrášková polévka chutná nejlépe v podobě jemného krému.
...
- Toužíte-li po skutečně jemné polévce, pak hráškový krém po rozmixování ještě propasírujte přes jemné sítko. Nutné to ale není.
- Do hráškové polévky "utopíte" i další méně populární zelenou zeleninu, jako například špenát nebo veškeré zelené natě a listy.
- Hráškovému krému sluší pár kapek citronu na talíři nebo lžíce kysané smetany spolu s lístky máty.
- Na rozdíl od hrachu, který patří mezi luštěniny, se zelený hrášek považuje za zeleninu.
- Hrášková polévka nejen skvěle chutná, ale je také zdrojem vitaminů C, B, E a provitaminu A.
- V hrášku najdeme také minerály jako draslík, hořčík a fosfor.
Celý popis