Vsaďte na zelenou! Dodává energii a dobrou náladu...
Suroviny
máslo
4
PL
jarní cibulka
4
ks
na plátky
brambory
4
ks
oloupané a nakrájené na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek
800
g
vinný ocet bílý
2
PL
vejce
8
ks
ředkvičky
4
ks
majoránka (drhnutá)
4
snítek
lze nahradit oreganem
1 V hrnci na másle zpěňte jarní cibulku; trvá to asi 2 minuty. Přidejte brambory, zalijte 1,6l vroucí vody nebo zeleninového vývaru, osolte, opepřete a vařte 10–15 minut, až budou brambory měkké. Přidejte hrášek a vařte další 4 minuty. Rozmixujte ponorným mixérem.
2 V jiném hrnci přiveďte k varu vodu. Osolte, opepřete a přilijte ocet. Zamíchejte a do středu víru nechte sklouznout vejce rozklepnuté do misky. Po 3–4 minutách vyjměte děrovanou naběračkou.
3 Horkou polévku nalijte do misek, posypte ředkvičkami, předem pokrájenými na tenké plátky, doprostřed dejte ztracené vejce a ozdobte čerstvými lístky majoránky nebo oregana.
Komentáře
Hana Bartůňková
20.03.2016 21:48
Polévka je výborná!!
Polévka je výborná!!
Zuzana Žampachová
12.05.2020 09:20
Polévka je super, ještě jsem
Polévka je super, ještě jsem do ní přidala pár lístků medvědího česneku.