Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3075 kcal
Bílkoviny 168 g
Cukr 265 g
Tuky 140 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vsaďte na zelenou! Dodává energii a dobrou náladu...

Suroviny

máslo 4 PL
jarní cibulka 4 ks
na plátky
brambory 4 ks
oloupané a nakrájené na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 800 g
vinný ocet bílý 2 PL
vejce 8 ks
ředkvičky 4 ks
majoránka (drhnutá) 4 snítek
lze nahradit oreganem

1 V hrnci na másle zpěňte jarní cibulku; trvá to asi 2 minuty. Přidejte brambory, zalijte 1,6l vroucí vody nebo zeleninového vývaru, osolte, opepřete a vařte 10–15 minut, až budou brambory měkké. Přidejte hrášek a vařte další 4 minuty. Rozmixujte ponorným mixérem.

2 V jiném hrnci přiveďte k varu vodu. Osolte, opepřete a přilijte ocet. Zamíchejte a do středu víru nechte sklouznout vejce rozklepnuté do misky. Po 3–4 minutách vyjměte děrovanou naběračkou.

3 Horkou polévku nalijte do misek, posypte ředkvičkami, předem pokrájenými na tenké plátky, doprostřed dejte ztracené vejce a ozdobte čerstvými lístky majoránky nebo oregana.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit