Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami
Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3099 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 269 g
Tuky 140 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsaďte na zelenou! Dodává energii a dobrou náladu...

Suroviny

jarní cibulka 4 ks
na plátky
oloupané a nakrájené na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 800 g
vinný ocet bílý 2 PL
vejce 8 ks
ředkvičky 4 ks
majoránka (drhnutá) 5 snítek
lze nahradit oreganem

Postup

1

V hrnci na másle zpěňte jarní cibulku; trvá to asi 2 minuty. Přidejte brambory, zalijte 1,6l vroucí vody nebo zeleninového vývaru, osolte, opepřete a vařte 10–15 minut, až budou brambory měkké. Přidejte hrášek a vařte další 4 minuty. Rozmixujte ponorným mixérem.

2

V jiném hrnci přiveďte k varu vodu. Osolte, opepřete a přilijte ocet. Zamíchejte a do středu víru nechte sklouznout vejce rozklepnuté do misky. Po 3–4 minutách vyjměte děrovanou naběračkou.

3

Horkou polévku nalijte do misek, posypte ředkvičkami, předem pokrájenými na tenké plátky, doprostřed dejte ztracené vejce a ozdobte čerstvými lístky majoránky nebo oregana.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Komentáře

12.05.2020 09:20

Polévka je super, ještě jsem do ní přidala pár lístků medvědího česneku.

20.03.2016 21:48

Polévka je výborná!!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...