Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančovo-čokoládový dortík

Individuální dezerty u nás nemají velkou tradici, jsme si však jisti, že kombinaci tmavého minidortíku a bělostné polevy podlehne stejně rychle jako my.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: na 24 dortíků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Dort Americká

Ingredience

    • 250 g másla, změklého
    • 250 g krystalového cukru
    • 4 vejce
    • 350 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 30 g kakaa holandského typu
    • 250 ml mléka
    • 250 g hořké čokolády, rozpuštěné
    • 2 lžíce kandované pomerančové kůry

    NA POMERANČOVÝ KRÉM

    • 220 g krupicového cukru
    • 3 lžíce pomerančového likéru (Cointreau, Grand Marnier, Cinzano Orancio, Curaçao Triple Sec)
    • 60 ml pomerančové šťávy
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 3 bílky

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až směs zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a kakaem a zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko, rozpuštěnou čokoládu a pomerančovou kůru a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.

2 Na pomerančový krém v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, likér, pomerančovou a citronovou šťávu, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou pomerančovou směs, až je krém hladký a lesklý. Naneste pomocí palety na dortíky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hříšně temný minidortík

Rudý samet z Magnolia Bakery

Malinový dortík

Jablečný dortík

Cupcake s karamelovým likérem

Růžový dortík

Cupcakes

REKLAMA

Přidat komentář