Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový dortík
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné na 24 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8538 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 676 g
Tuky 530 g
Vláknina 110 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémy můžete volně střídat, i různě ochucovat. Třeba na malinovém cupcaku se bude báječně vyjímat krém ochucený limetovou kůrou a šťávou. Fantazii se meze nekladou!

Suroviny

máslo 250 g
změklé
vejce 4 ks
kypřicí prášek do pečiva 2,25 ČL
mléko 250 ml
mražené maliny 1 hrnek
asi 100 g
sherry 60 ml
sladká
Na krémovou polevu
podélně rozpůlený
škrob 2 ČL
maizena

Postup

1

V kastrůlku pomalu přiveďte k varu 12% smetanu s vanilkovým luskem. Stáhněte z ohně a vyjměte vanilku. V míse prošlehejte žloutky, cukr a škrob. Pramínkem za stálého šlehání přilévejte horkou ochucenou smetanu. Vraťte na oheň a mírně zahřívejte za stálého míchání 8–10 minut, až směs zhoustne a přestane stékat z vařečky. Vložte do chladničky odpočinout.

2

Předehřejte troubu na 160 °C. V míse prošlehejte máslo, cukr a dřeň vyškrábnutou z vanilky. Postupně zašlehejte vejce. Zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem. Nakonec vmíchejte mléko a maliny a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (každý po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut. Po vyjmutí z trouby pokapejte horké dortíky sherry a nechte vychladnout. Přidejte smetanu ke šlehání do žloutkového krému a našlehejte. Naneste na dortíky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín