0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový dortík
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné na 24 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8538 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 676 g
Tuky 530 g
Vláknina 110 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémy můžete volně střídat, i různě ochucovat. Třeba na malinovém cupcaku se bude báječně vyjímat krém ochucený limetovou kůrou a šťávou. Fantazii se meze nekladou!

Suroviny

máslo 250 g
změklé
krupicový cukr 250 g
vanilkový lusk 1 ks
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 2,25 ČL
mléko 250 ml
mražené maliny 1 hrnek
asi 100 g
sherry 60 ml
sladká
Na krémovou polevu
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozpůlený
žloutek 4 ks
krupicový cukr 60 g
škrob 2 ČL
maizena

1 V kastrůlku pomalu přiveďte k varu 12% smetanu s vanilkovým luskem. Stáhněte z ohně a vyjměte vanilku. V míse prošlehejte žloutky, cukr a škrob. Pramínkem za stálého šlehání přilévejte horkou ochucenou smetanu. Vraťte na oheň a mírně zahřívejte za stálého míchání 8–10 minut, až směs zhoustne a přestane stékat z vařečky. Vložte do chladničky odpočinout.

2 Předehřejte troubu na 160 °C. V míse prošlehejte máslo, cukr a dřeň vyškrábnutou z vanilky. Postupně zašlehejte vejce. Zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem. Nakonec vmíchejte mléko a maliny a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (každý po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut. Po vyjmutí z trouby pokapejte horké dortíky sherry a nechte vychladnout. Přidejte smetanu ke šlehání do žloutkového krému a našlehejte. Naneste na dortíky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč