Krémy můžete volně střídat, i různě ochucovat. Třeba na malinovém cupcaku se bude báječně vyjímat krém ochucený limetovou kůrou a šťávou. Fantazii se meze nekladou!
Suroviny
Postup
V kastrůlku pomalu přiveďte k varu 12% smetanu s vanilkovým luskem. Stáhněte z ohně a vyjměte vanilku. V míse prošlehejte žloutky, cukr a škrob. Pramínkem za stálého šlehání přilévejte horkou ochucenou smetanu. Vraťte na oheň a mírně zahřívejte za stálého míchání 8–10 minut, až směs zhoustne a přestane stékat z vařečky. Vložte do chladničky odpočinout.
Předehřejte troubu na 160 °C. V míse prošlehejte máslo, cukr a dřeň vyškrábnutou z vanilky. Postupně zašlehejte vejce. Zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem. Nakonec vmíchejte mléko a maliny a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (každý po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut. Po vyjmutí z trouby pokapejte horké dortíky sherry a nechte vychladnout. Přidejte smetanu ke šlehání do žloutkového krému a našlehejte. Naneste na dortíky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cupcakes(7 receptů )
- Cupcake: roztomilá a delikátní zmenšenina dortu, se kterou si můžete vyhrát podle libosti(26 receptů )