Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančovo-čokoládový dortík
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné na 24 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7417 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 821 g
Tuky 372 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Individuální dezerty u nás nemají velkou tradici, jsme si však jisti, že kombinaci tmavého minidortíku a bělostné polevy podlehne stejně rychle jako my.

Suroviny

máslo 250 g
změklé
krystalový cukr 250 g
vejce 4 ks
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mléko 250 ml
tmavá čokoláda 250 g
rozpuštěné
Na pomerančový krém
pomerančový likér 3 PL
Cointreau, Grand Marnier, Cinzano Orancio, Curaçao Triple Sec
pomerančová šťáva 60 ml

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až směs zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a kakaem a zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko, rozpuštěnou čokoládu a pomerančovou kůru a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.

2

Na pomerančový krém v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, likér, pomerančovou a citronovou šťávu, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou pomerančovou směs, až je krém hladký a lesklý. Naneste pomocí palety na dortíky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...