Individuální dezerty u nás nemají velkou tradici, jsme si však jisti, že kombinaci tmavého minidortíku a bělostné polevy podlehne stejně rychle jako my.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až směs zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a kakaem a zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko, rozpuštěnou čokoládu a pomerančovou kůru a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
Na pomerančový krém v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, likér, pomerančovou a citronovou šťávu, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou pomerančovou směs, až je krém hladký a lesklý. Naneste pomocí palety na dortíky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cupcakes(7 receptů )
- Cupcake: roztomilá a delikátní zmenšenina dortu, se kterou si můžete vyhrát podle libosti(26 receptů )