Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosové cupcaky s mučenkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Na 24 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5641 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 526 g
Tuky 335 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mučenkový krém je prostě božský! Kombinaci hebkého máslového základu se svěží chutí ovoce se nedá odolat. V redakci jsme ho při focení nenápadně chodili ujídat, dokud nezmizel... 

Suroviny

vejce 4 ks
lehce prošlehaná
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
máslo 115 g
Na krém
máslo 125 g
nasekané
dužina cca ze 3 plodů
vejce 2 ks
lehce prošlehaná

Postup

1

V malém rendlíku na nízkém ohni za stálého míchání zahřívejte přísady na krém 5–6 minut, až zhoustne tak, že v silné vrstvě ulpí na zadní straně vařečky.

2

Přendejte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky. (Krém lze připravit den předem.)

3

Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy na muffiny (s 12 důlky o objemu 80ml) vyložte papírovými pečicími košíčky.

4

Elektrickým ručním šlehačem prošlehejte v ohnivzdorné míse vejce a cukr.

5

Mísu položte nad horkou vodní lázeň a šlehejte 2–3 minuty, až bude směs na dotek teplá.

6

Sejměte z vodní lázně a šlehejte na nejvyšší rychlost 8–10 minut, až krém zesvětlá a zhruba ztrojnásobí objem.

7

Prosejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli a opatrně zamíchejte do vaječné směsi.

8

Mezitím na mírném plameni rozpusťte máslo a smíchejte s kokosovým mlékem. Zahřejte, aby tekutina byla teplá.

9

Pak ji zašlehejte do těsta, přidejte strouhaný kokos a promíchejte.

10

Těsto rozdělte do košíčků a pečte 10–12 minut dozlatova, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.

11

Nechte vychladnout a podávejte ozdobené krémem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7