0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí polévka

Hovězí polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9325 kcal
Bílkoviny 422 g
Sacharidy 1187 g
Tuky 228 g
Vláknina 220 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hovězí maso 1 kg
na polévku
mrkev 1 ks
velká
petržel 1 ks
velká
celer 1 ks
menší
cibule 1 ks
se slupkou
česnek 2
kapusta 1 ks
z poloviny
libeček 1 hrst
petrželka 1 hrst
pažitka 1 hrst
nové koření 5
pepř 10
bobkový list 4 ks
sůl
pepř
mletý, čertsvý
olivový olej

Maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče, pokapeme troškou olivového oleje a dáme péct do předehřáté trouby 200C asi na 1/2 hodiny. 

Poté maso vyjmeme a vložíme do kastrolu, zalejeme studenou vodou a přidáme 1 cibuli a tři stroužky česneku. Začneme vařit - ne doslova, pouze táhnout. Mezitím se dělá pěna, tu sbírejte opatrně, vývar nemíchejte.

Jakmile bude pěna pryč, vložíme do hrnce koření a vývar necháme táhnout zhruba 6-10 hodin. Nesmí se vařit, nesmí se míchat. 

Asi po 4 hodinách vložíme do vývaru zeleninu a polovinu lžic s bylinkami od všech, zeleninu jakmile změkne vyjmeme a odložíme pryč, nevyhazujeme. Zeleninu poté nakrájíme na kolečka či kostičky, nebo větší kousky, vložíme do čistého hrnce kam poté přelejeme polévku bez kostí a masa (můžete zcedit). 

Po cca osmi hodinách maso opatrně vyjmeme, přecedíme polévku, přidáme sůl pepř, zbytek bylinek, chvíli povaříme, přidáme pokrájené maso a polévka je hotová. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. 

Autor: lilyhobbit

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč