Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí polévka

Popis receptu: 

Kvalitní hovězí polévka, na které si pochutná opravdu každý

Autor: Michaela Turiščevová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 kg hovězího masa na polévku

    1 velká mrkev

    1 velká petržel

    1/2 menšího celeru

    1 cibule se slupkou

    2-3 stroužky česneku

    1/3 z půlky kapusty

    1 hrst libečku

    1 hrst petrželky

    1 hrst pažitky

    5 kuliček nového koření

    10 kuliček celého pepře

    4 bobkové listy

    sůl čerstvý mletý pepř na dochucení

    trocha olivového oleje

Příprava jídla

Maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče, pokapeme troškou olivového oleje a dáme péct do předehřáté trouby 200C asi na 1/2 hodiny. 

Poté maso vyjmeme a vložíme do kastrolu, zalejeme studenou vodou a přidáme 1 cibuli a tři stroužky česneku. Začneme vařit - ne doslova, pouze táhnout. Mezitím se dělá pěna, tu sbírejte opatrně, vývar nemíchejte.

Jakmile bude pěna pryč, vložíme do hrnce koření a vývar necháme táhnout zhruba 6-10 hodin. Nesmí se vařit, nesmí se míchat. 

Asi po 4 hodinách vložíme do vývaru zeleninu a polovinu lžic s bylinkami od všech, zeleninu jakmile změkne vyjmeme a odložíme pryč, nevyhazujeme. Zeleninu poté nakrájíme na kolečka či kostičky, nebo větší kousky, vložíme do čistého hrnce kam poté přelejeme polévku bez kostí a masa (můžete zcedit). 

Po cca osmi hodinách maso opatrně vyjmeme, přecedíme polévku, přidáme sůl pepř, zbytek bylinek, chvíli povaříme, přidáme pokrájené maso a polévka je hotová. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. 

REKLAMA

Přidat komentář