Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
8. 6. 2017
Hovězí polévka
Hovězí polévka


> 60 min
0,0 (0x)

Maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče, pokapeme troškou olivového oleje a dáme péct do předehřáté trouby 200C asi na 1/2 hodiny. 

Poté maso vyjmeme a vložíme do kastrolu, zalejeme studenou vodou a přidáme 1 cibuli a tři stroužky česneku. Začneme vařit - ne doslova, pouze táhnout. Mezitím se dělá pěna, tu sbírejte opatrně, vývar nemíchejte.

Jakmile bude pěna pryč, vložíme do hrnce koření a vývar necháme táhnout zhruba 6-10 hodin. Nesmí se vařit, nesmí se míchat. 

Asi po 4 hodinách vložíme do vývaru zeleninu a polovinu lžic s bylinkami od všech, zeleninu jakmile změkne vyjmeme a odložíme pryč, nevyhazujeme. Zeleninu poté nakrájíme na kolečka či kostičky, nebo větší kousky, vložíme do čistého hrnce kam poté přelejeme polévku bez kostí a masa (můžete zcedit). 

Po cca osmi hodinách maso opatrně vyjmeme, přecedíme polévku, přidáme sůl pepř, zbytek bylinek, chvíli povaříme, přidáme pokrájené maso a polévka je hotová. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 2331.25 kcal
  • Bílkoviny 105.5 g
  • Sacharidy 296.75 g
  • Tuky 57 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt