Maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče, pokapeme troškou olivového oleje a dáme péct do předehřáté trouby 200C asi na 1/2 hodiny.
Poté maso vyjmeme a vložíme do kastrolu, zalejeme studenou vodou a přidáme 1 cibuli a tři stroužky česneku. Začneme vařit - ne doslova, pouze táhnout. Mezitím se dělá pěna, tu sbírejte opatrně, vývar nemíchejte.
Jakmile bude pěna pryč, vložíme do hrnce koření a vývar necháme táhnout zhruba 6-10 hodin. Nesmí se vařit, nesmí se míchat.
Asi po 4 hodinách vložíme do vývaru zeleninu a polovinu lžic s bylinkami od všech, zeleninu jakmile změkne vyjmeme a odložíme pryč, nevyhazujeme. Zeleninu poté nakrájíme na kolečka či kostičky, nebo větší kousky, vložíme do čistého hrnce kam poté přelejeme polévku bez kostí a masa (můžete zcedit).
Po cca osmi hodinách maso opatrně vyjmeme, přecedíme polévku, přidáme sůl pepř, zbytek bylinek, chvíli povaříme, přidáme pokrájené maso a polévka je hotová. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 2331.25 kcal
- Bílkoviny 105.5 g
- Sacharidy 296.75 g
- Tuky 57 g