Vezměte ji s sebou na výlet!
Suroviny
mleté maso (mix hovězího a vepřového)
750
g
strouhanka
100
g
cibule
1
ks
větší, najemno
česnek
2
stroužky
prolisovaný
sůl
polévkové koření
1
ČL
či práškový zeleninový vývar (např. Wurzl)
majoránka (drhnutá)
2
ČL
vejce
1
ks
hořčice plnotučná
na potření
na posypání
bageta
či čerstvý chléb, k podávání
k podávání
k podávání
Postup
1
Maso dejte do mísy, přisypte k němu strouhanku, cibuli, česnek, sůl, vegetu a majoránku, rozklepněte vejce a prohněťte. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
2
Z masa vytvarujte dvě šišky, dejte je do pekáčku, potřete tenkou vrstvou hořčice a posypte kmínem. Podlijte asi 100 ml vody a dejte na hodinu péct. Podávejte v rozkrojené bagetě nebo mezi dvěma chleby spolu s nakládanými okurkami, cibulkami a pálivou salsou.