Sekaná s hořčicí a kmínem

Sekaná s hořčicí a kmínem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2492 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 115 g
Tuky 148 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vezměte ji s sebou na výlet!

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 750 g
strouhanka 100 g
cibule 1 ks
větší, najemno
česnek 2 stroužky
prolisovaný
sůl
polévkové koření 1 ČL
či práškový zeleninový vývar (např. Wurzl)
majoránka (drhnutá) 2 ČL
vejce 1 ks
hořčice plnotučná
na potření
kmín
na posypání
bageta
či čerstvý chléb, k podávání
okurky nakládané
k podávání
cibule nakládaná
k podávání

1 Maso dejte do mísy, přisypte k němu strouhanku, cibuli, česnek, sůl, vegetu a majoránku, rozklepněte vejce a prohněťte. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2 Z masa vytvarujte dvě šišky, dejte je do pekáčku, potřete tenkou vrstvou hořčice a posypte kmínem. Podlijte asi 100 ml vody a dejte na hodinu péct. Podávejte v rozkrojené bagetě nebo mezi dvěma chleby spolu s nakládanými okurkami, cibulkami a pálivou salsou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit