Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sekaná s hořčicí a kmínem

Sekaná s hořčicí a kmínem

3.3/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2492 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 115 g
Tuky 148 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vezměte ji s sebou na výlet!

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 750 g
strouhanka 100 g
větší, najemno
česnek 2 stroužky
prolisovaný
sůl
polévkové koření 1 ČL
či práškový zeleninový vývar (např. Wurzl)
majoránka (drhnutá) 2 ČL
vejce 1 ks
hořčice plnotučná
na potření
na posypání
bageta
či čerstvý chléb, k podávání
k podávání
k podávání

Postup

1

Maso dejte do mísy, přisypte k němu strouhanku, cibuli, česnek, sůl, vegetu a majoránku, rozklepněte vejce a prohněťte. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2

Z masa vytvarujte dvě šišky, dejte je do pekáčku, potřete tenkou vrstvou hořčice a posypte kmínem. Podlijte asi 100 ml vody a dejte na hodinu péct. Podávejte v rozkrojené bagetě nebo mezi dvěma chleby spolu s nakládanými okurkami, cibulkami a pálivou salsou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...