0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové a kuřecí špízy s dipem z jogurtu a fety

Vepřové a kuřecí špízy s dipem z jogurtu a fety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové a kuřecí špízy s dipem z jogurtu a fety

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 216 g
Tuky 53 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jogurtové marinádě maso zkřehne a bude krásně šťavnaté. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
panenský, + na potírání
citronová kůra ½ ČL
najemno
citronová šťáva 1 PL
citron 1,5 ks
na čtvrtky
koriandrová semínka 1 ČL
opražená, podrcená
paprika mletá sladká ½ PL
mletá
sůl mořská
hrubá
pepř
čerstvě mletý
lze nahradit ramínky, na 2,5 cm kousky
na 2,5 cm kousky
rajčata cherry 9 ks
cibule červená ½ ks
velká, na čtvrtiny
rozdrobená
arabský chléb 3 ks
(arabský chléb, pita, naan) / jiné ploché pečivo
okurka ½ ks
hadovka podélně rozpůlená, na tenké plátky, k podávání
kopr snítky
k podávání

1 V misce smíchejte čtvrtinu jogurtu, olej, citronovou kůru a šťávu, koriandr a papriku; ochuťte 3/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Důkladně promíchejte. Směs dejte do 2 uzavíratelných plastových sáčků, do každého nasypte jeden druh masa. Ze sáčků vyžeňte vzduch, uzavřete je a maso protřeste, aby se obalilo marinádou. Nechte stát asi hodinu při pokojové teplotě nebo uložte až na 24 hodin do chladničky (vyjměte 1 hodinu před grilováním).

2 Maso každé zvlášť natáhněte na dlouhé kovové grilovací jehly (nebo namočené špejle) – mezi kostkami ponechte o něco větší než půlcentimetrové mezery, aby se rovnoměrně propékalo; každý špíz ukončete z obou stran kouskem citronu. Cibuli a rajčátka napíchejte na další jehly a potřete olejem. Špízy osolte a opepřete.

3 NA DIP: Zbývající jogurt promíchejte v misce s fetou a 1/4 lžičky soli, pokropte olejem a opepřete.

4 Gril předehřejte na střední až silný žár. Rošt potřete olejem. Kuřecí a vepřové maso opékejte asi 10–12 minut, aby se propeklo, ale ne víc. Cibuli za občasného obrácení opékejte 8–10 minut. Rajčátka opékejte 4–5 minut.

5 Špízy dejte na servírovací talíř. Chlebové placky opékejte z každé strany 1–2 minuty; pak je ihned zabalte do čisté utěrky, aby pustily páru a změkly do podávání.

6 Maso, cibuli, rajčátka, jogurtovou omáčku, okurku a kopr podávejte s chlebovými plackami a opečenými klínky citronu. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč