Izraelská hamshuka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2133 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 52 g
Tuky 147 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bývalá šéfredaktorka Lucie Králová má exotické recepty v malíčku. Její recept na izraelskou hamshuku, tedy hummus s kořeněným hovězím masem, vás dostane!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
prolisované
paprika sladká 1 ČL
mletá
římský kmín 0.5 ČL
mletý
koriandr mletý 0.25 ČL
skořice 2 špetky
mletá
muškátový oříšek 1 špetka
mletý
nové koření 1 špetka
mleté
hovězí maso mleté 500 g
piniové oříšky 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
hummus 250 g
olivový olej
tahini
pasta z bílého sezamového semínka
paprika sladká
mletá
sezamová semínka
bílá i černá, opražená
petrželka
hladkolistá, nasekaná nadrobno
K podávání
pita
nebo laffa

1 V silnostěnné pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a smažte dosklovita. Přidejte česnek, koření a nechte asi minutu v pánvi rozvonět. Nakonec přidejte mleté hovězí maso, dochuťte solí a pepřem a opékejte dalších 8–10 minut, dokud není úplně hotové a zlatavé. Vsypejte piniové oříšky a vařte ještě minutu. Dochuťte solí a pepřem.

2 Hummus rozetřete po celé ploše talíře tak, aby uprostřed vznikla prohlubeň, do ní dejte připravené mleté maso, pokapejte vše pastou tahini, olivovým olejem a posypte mletou paprikou, sezamovými semínky a hladkolistou petrželkou. Podávejte s čerstvým chlebem pita nebo laffa.

NĚCO NAVÍC
Domácí hummus je hračka! Recept na něj najdete zde:

Hummus s křupavou cizrnou

Hummus s křupavou cizrnou

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit