
Izraelská hamshuka
Nová šéfredaktorka Lucie Kubrová má exotické recepty v malíčku. Její recept na izraelskou hamshuku vás dostane!
Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/4 lžičky mletého koriandru
- 1/8 lžičky mleté skořice
- špetka mletého muškátového oříšku
- špetka mletého nového koření
- 500 g mletého hovězího masa
- hrst piniových oříšků
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 250 g hummusu
- olivový olej
- tahini (pasta z bílého sezamového semínka)
- sladká mletá paprika
- opražená bílá a černá sezamová semínka hladkolistá petržel, nasekaná nadrobno
- čerstvý chléb pita nebo laffa
NA DOKONČENÍ
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 V silnostěnné pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a smažte dosklovita. Přidejte česnek, koření a nechte asi minutu v pánvi rozvonět. Nakonec přidejte mleté hovězí maso, dochuťte solí a pepřem a opékejte dalších 8–10 minut, dokud není úplně hotové a zlatavé. Vsypejte piniové oříšky a vařte ještě minutu. Dochuťte solí a pepřem.
2 Hummus rozetřete po celé ploše talíře tak, aby uprostřed vznikla prohlubeň, do ní dejte připravené mleté maso, pokapejte vše pastou tahini, olivovým olejem a posypte mletou paprikou, sezamovými semínky a hladkolistou petrželkou. Podávejte s čerstvým chlebem pita nebo laffa.
NĚCO NAVÍC
Domácí hummus je hračka! Recept na něj najdete zde:
Přidat komentář