Izraelská hamshuka

Izraelská hamshuka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1937 kcal
Bílkoviny 126 g
Cukr 41 g
Tuky 131 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nová šéfredaktorka Lucie Kubrová má exotické recepty v malíčku. Její recept na izraelskou hamshuku vás dostane!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
česnek 2 stroužek
prolisovaný
paprika 1 ČL
sladká, mletá
kmín 1 ČL
římský, mletý
koriandr 1 ČL
mletý
skořice 1 ČL
mletá
muškátový oříšek špetka
mletý
nové koření špetka
mleté
hovězí maso 500 g
mleté
1 hrst
pinové oříšky
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
hummus 250 g
olivový olej
tahini
pasta z bílého sezamového semínka
paprika
sladká, mletá
sezamová semínka
bílá i černá, opražená
petrželka
hladkolistá, nasekaná nadrobno
K podávání
pita
(čerstvý arabský chléb) nebo laffa

1 V silnostěnné pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a smažte dosklovita. Přidejte česnek, koření a nechte asi minutu v pánvi rozvonět. Nakonec přidejte mleté hovězí maso, dochuťte solí a pepřem a opékejte dalších 8–10 minut, dokud není úplně hotové a zlatavé. Vsypejte piniové oříšky a vařte ještě minutu. Dochuťte solí a pepřem.

2 Hummus rozetřete po celé ploše talíře tak, aby uprostřed vznikla prohlubeň, do ní dejte připravené mleté maso, pokapejte vše pastou tahini, olivovým olejem a posypte mletou paprikou, sezamovými semínky a hladkolistou petrželkou. Podávejte s čerstvým chlebem pita nebo laffa.

NĚCO NAVÍC
Domácí hummus je hračka! Recept na něj najdete zde:

Hummus s křupavou cizrnou

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit