Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Izraelská hamshuka

Nová šéfredaktorka Lucie Kubrová má exotické recepty v malíčku. Její recept na izraelskou hamshuku vás dostane!

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 1 lžička sladké mleté papriky
    • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
    • 1/4 lžičky mletého koriandru
    • 1/8 lžičky mleté skořice
    • špetka mletého muškátového oříšku
    • špetka mletého nového koření
    • 500 g mletého hovězího masa
    • hrst piniových oříšků
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř

    NA DOKONČENÍ

    • 250 g hummusu
    • olivový olej
    • tahini (pasta z bílého sezamového semínka)
    • sladká mletá paprika
    • opražená bílá a černá sezamová semínka hladkolistá petržel, nasekaná nadrobno 

    K PODÁVÁNÍ

    • čerstvý chléb pita nebo laffa

Příprava jídla

1 V silnostěnné pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a smažte dosklovita. Přidejte česnek, koření a nechte asi minutu v pánvi rozvonět. Nakonec přidejte mleté hovězí maso, dochuťte solí a pepřem a opékejte dalších 8–10 minut, dokud není úplně hotové a zlatavé. Vsypejte piniové oříšky a vařte ještě minutu. Dochuťte solí a pepřem.

2 Hummus rozetřete po celé ploše talíře tak, aby uprostřed vznikla prohlubeň, do ní dejte připravené mleté maso, pokapejte vše pastou tahini, olivovým olejem a posypte mletou paprikou, sezamovými semínky a hladkolistou petrželkou. Podávejte s čerstvým chlebem pita nebo laffa.

NĚCO NAVÍC
Domácí hummus je hračka! Recept na něj najdete zde:

Hummus s křupavou cizrnou

Cizrna je v tomto receptu hned dvakrát!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžovo-květáková burrito miska

Burgery plněné čedarem & se zelným salátkem a smaženou šalotkou

Rebarborovo-jahodová zmrzlina v sušence

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Salát à la ceviche z nakládaných ryb

Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami

Grepovo-růžový cheesecake

REKLAMA

Přidat komentář