Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Izraelská hamshuka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2133 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 52 g
Tuky 147 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bývalá šéfredaktorka Lucie Králová má exotické recepty v malíčku. Její recept na izraelskou hamshuku, tedy hummus s kořeněným hovězím masem, vás dostane!

Suroviny

olivový olej 3 PL
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
prolisované
římský kmín ½ ČL
mletý
koriandr mletý ¼ ČL
skořice 2 špetky
mletá
mletý
mleté
piniové oříšky 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
hummus 250 g
olivový olej
pasta z bílého sezamového semínka
sezamová semínka
bílá i černá, opražená
petrželka
hladkolistá, nasekaná nadrobno
K podávání

Postup

1

V silnostěnné pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a smažte dosklovita. Přidejte česnek, koření a nechte asi minutu v pánvi rozvonět. Nakonec přidejte mleté hovězí maso, dochuťte solí a pepřem a opékejte dalších 8–10 minut, dokud není úplně hotové a zlatavé. Vsypejte piniové oříšky a vařte ještě minutu. Dochuťte solí a pepřem.

2

Hummus rozetřete po celé ploše talíře tak, aby uprostřed vznikla prohlubeň, do ní dejte připravené mleté maso, pokapejte vše pastou tahini, olivovým olejem a posypte mletou paprikou, sezamovými semínky a hladkolistou petrželkou. Podávejte s čerstvým chlebem pita nebo laffa.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...