0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Izraelská hamshuka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2133 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 52 g
Tuky 147 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bývalá šéfredaktorka Lucie Králová má exotické recepty v malíčku. Její recept na izraelskou hamshuku, tedy hummus s kořeněným hovězím masem, vás dostane!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
prolisované
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá
římský kmín 0.5 ČL
mletý
koriandr mletý 0.25 ČL
skořice 2 špetky
mletá
muškátový oříšek 1 špetka
mletý
nové koření 1 špetka
mleté
hovězí maso mleté 500 g
piniové oříšky 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
hummus 250 g
olivový olej
tahini
pasta z bílého sezamového semínka
paprika mletá sladká
mletá
sezamová semínka
bílá i černá, opražená
petrželka
hladkolistá, nasekaná nadrobno
K podávání
pita
nebo laffa

Postup

1

V silnostěnné pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a smažte dosklovita. Přidejte česnek, koření a nechte asi minutu v pánvi rozvonět. Nakonec přidejte mleté hovězí maso, dochuťte solí a pepřem a opékejte dalších 8–10 minut, dokud není úplně hotové a zlatavé. Vsypejte piniové oříšky a vařte ještě minutu. Dochuťte solí a pepřem.

2

Hummus rozetřete po celé ploše talíře tak, aby uprostřed vznikla prohlubeň, do ní dejte připravené mleté maso, pokapejte vše pastou tahini, olivovým olejem a posypte mletou paprikou, sezamovými semínky a hladkolistou petrželkou. Podávejte s čerstvým chlebem pita nebo laffa.

Související články

Hummus: lahodná pomazánka s nešťastným názvem
  • Zajímavosti

Hummus: lahodná pomazánka s nešťastným názvem

Na první pohled by se mohlo zdát, že pojmenovat pokrm názvem hummus se rovná gastronomické sebevraždě. V případě cizrnové pomazánky se však ukázalo, že trochu nešťastný název může odkazovat k delikátní chuti, které se jen tak něco nevyrovná...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit