Izraelská hamshuka

Izraelská hamshuka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1937 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 41 g
Tuky 131 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nová šéfredaktorka Lucie Kubrová má exotické recepty v malíčku. Její recept na izraelskou hamshuku vás dostane!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
česnek 2 stroužek
prolisovaný
paprika 1 ČL
sladká, mletá
kmín 1 ČL
římský, mletý
koriandr 1 ČL
mletý
skořice 1 ČL
mletá
muškátový oříšek špetka
mletý
nové koření špetka
mleté
hovězí maso 500 g
mleté
1 hrst
pinové oříšky
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
hummus 250 g
olivový olej
tahini
pasta z bílého sezamového semínka
paprika
sladká, mletá
sezamová semínka
bílá i černá, opražená
petrželka
hladkolistá, nasekaná nadrobno
K podávání
pita
(čerstvý arabský chléb) nebo laffa

1 V silnostěnné pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a smažte dosklovita. Přidejte česnek, koření a nechte asi minutu v pánvi rozvonět. Nakonec přidejte mleté hovězí maso, dochuťte solí a pepřem a opékejte dalších 8–10 minut, dokud není úplně hotové a zlatavé. Vsypejte piniové oříšky a vařte ještě minutu. Dochuťte solí a pepřem.

2 Hummus rozetřete po celé ploše talíře tak, aby uprostřed vznikla prohlubeň, do ní dejte připravené mleté maso, pokapejte vše pastou tahini, olivovým olejem a posypte mletou paprikou, sezamovými semínky a hladkolistou petrželkou. Podávejte s čerstvým chlebem pita nebo laffa.

NĚCO NAVÍC
Domácí hummus je hračka! Recept na něj najdete zde:

Hummus s křupavou cizrnou

Hummus s křupavou cizrnou

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit