Krémová polenta se třemi druhy sýrů promění tohle jídlo v absolutní lahůdku.
Postup
1
Rozpalte nepřilnavou pánev. Medailonky pokapejte olejem, osolte a opepřete. Opékejte asi 4 minuty z každé strany, vyjměte a udržujte horké.
V hrnci smíchejte půl litru vody, mléko a přiveďte k varu. Za stálého míchání vsypte postupně polentu. Zmírněte oheň a míchejte 5-6 minut, až se kaše začne oddělovat od stěn nádoby. (Pokud je polenta příliš hustá, rozřeďte ji dalším mlékem dokrémova.) V té chvíli vmíchejte máslo a všechny tři druhy sýra a zahřívejte ještě minutu. Rozdělte polentu na talíře, na ni položte medailonky a ozdobte rukolou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čedar: 6 skvělých receptů pro milovínky sýra(6 receptů )