Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medailonky z panenky s polentou
Medailonky z panenky s polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medailonky z panenky s polentou

4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3148 kcal
Bílkoviny 215 g
Sacharidy 157 g
Tuky 182 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová polenta se třemi druhy sýrů promění tohle jídlo v absolutní lahůdku.

Související recepty

Suroviny

panenka 600 g
olivový olej extra panenský 1 PL
pepř
čerstvě mletý
mléko 800 ml
polenta 150 g
čedar 150 g
strouhaný
strouhaný
strouhaný
rukola svazek
sůl

Postup

1

Rozpalte nepřilnavou pánev. Medailonky pokapejte olejem, osolte a opepřete. Opékejte asi 4 minuty z každé strany, vyjměte a udržujte horké.

V hrnci smíchejte půl litru vody, mléko a přiveďte k varu. Za stálého míchání vsypte postupně polentu. Zmírněte oheň a míchejte 5-6 minut, až se kaše začne oddělovat od stěn nádoby. (Pokud je polenta příliš hustá, rozřeďte ji dalším mlékem dokrémova.) V té chvíli vmíchejte máslo a všechny tři druhy sýra a zahřívejte ještě minutu. Rozdělte polentu na talíře, na ni položte medailonky a ozdobte rukolou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...