Čokoládové creme brulée

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Čokoládové creme brulée

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

čokoláda 100 g
kvalitní
smetana 5
žloutek 6 ks
krupicový cukr 60 g
vanilkový cukr 1
vanilkový extrakt
dle chuti
třtinový cukr 4
mochyně
čokoládové hobliny
na ozdobení
V kastrůlku smícháme smetanu s krupicovým cukrem a mícháme, dokud se oba cukry nerozpustí. Směs zahřejeme na teplotu asi 50-60 °C, přidáme do ní čokoládu rozlámanou na kousky a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladký krém. Vmícháme do něj žloutky, ochutíme ho vanilkovou esencí a krém rozdělíme do vhodných zapékacích misek nebo hrníčků. Postavíme je do pekáčku, který naplníme teplou vodou tak, aby sahala do poloviny výšky misek, vložíme do trouby vyhřáté na 98 °C a pečeme, dokud krém neztuhne. Pak ho necháme dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Vychlazený krém v miskách posypeme vrstvou hnědého cukru a vložíme na chvilku těsně pod spirály grilu rozpáleného na maximum. Jakmile se cukr rozpustí a začne karamelizovat, misky vyjmeme, krém ozdobíme a ihned podáváme.
Autor: lenouch17

Obchod Apetit