V kastrůlku smícháme smetanu s krupicovým cukrem a mícháme, dokud se oba cukry nerozpustí. Směs zahřejeme na teplotu asi 50-60 °C, přidáme do ní čokoládu rozlámanou na kousky a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladký krém.
Vmícháme do něj žloutky, ochutíme ho vanilkovou esencí a krém rozdělíme do vhodných zapékacích misek nebo hrníčků. Postavíme je do pekáčku, který naplníme teplou vodou tak, aby sahala do poloviny výšky misek, vložíme do trouby vyhřáté na 98 °C a pečeme, dokud krém neztuhne. Pak ho necháme dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Vychlazený krém v miskách posypeme vrstvou hnědého cukru a vložíme na chvilku těsně pod spirály grilu rozpáleného na maximum.
Jakmile se cukr rozpustí a začne karamelizovat, misky vyjmeme, krém ozdobíme a ihned podáváme.