Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čokoládové creme brulée

Popis receptu: 
S křupavou krustou
Autor: Lenka Kozáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    100 g kvalitní čokolády 5 dl smetany 6 žloutků 60 g krupicového cukru 1 sáček vanilinového cukru nškolik kapek vanuilkové esence 4 lžičky hnědého cukru mochyně a čokoládové hoblinky na ozdobení

Příprava jídla

V kastrůlku smícháme smetanu s krupicovým cukrem a mícháme, dokud se oba cukry nerozpustí. Směs zahřejeme na teplotu asi 50-60 °C, přidáme do ní čokoládu rozlámanou na kousky a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladký krém. Vmícháme do něj žloutky, ochutíme ho vanilkovou esencí a krém rozdělíme do vhodných zapékacích misek nebo hrníčků. Postavíme je do pekáčku, který naplníme teplou vodou tak, aby sahala do poloviny výšky misek, vložíme do trouby vyhřáté na 98 °C a pečeme, dokud krém neztuhne. Pak ho necháme dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Vychlazený krém v miskách posypeme vrstvou hnědého cukru a vložíme na chvilku těsně pod spirály grilu rozpáleného na maximum. Jakmile se cukr rozpustí a začne karamelizovat, misky vyjmeme, krém ozdobíme a ihned podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář