Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Čokoládové creme brulée
Čokoládové creme brulée


> 60 min
0,0 (0x)

V kastrůlku smícháme smetanu s krupicovým cukrem a mícháme, dokud se oba cukry nerozpustí. Směs zahřejeme na teplotu asi 50-60 °C, přidáme do ní čokoládu rozlámanou na kousky a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladký krém. Vmícháme do něj žloutky, ochutíme ho vanilkovou esencí a krém rozdělíme do vhodných zapékacích misek nebo hrníčků. Postavíme je do pekáčku, který naplníme teplou vodou tak, aby sahala do poloviny výšky misek, vložíme do trouby vyhřáté na 98 °C a pečeme, dokud krém neztuhne. Pak ho necháme dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Vychlazený krém v miskách posypeme vrstvou hnědého cukru a vložíme na chvilku těsně pod spirály grilu rozpáleného na maximum. Jakmile se cukr rozpustí a začne karamelizovat, misky vyjmeme, krém ozdobíme a ihned podáváme.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1597.75 kcal
  • Bílkoviny 30.25 g
  • Sacharidy 154.75 g
  • Tuky 92.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt