Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (44)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1133 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 213 g
Tuky 22 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kupte dobré křehké těsto, vyberte šťavnatá jablka a máte moučník, který zmizí dřív, než stačí vůbec vychladnout.

Suroviny

křehké těsto 1 bal
např. Wawelka
jablka 500 g
třtinový cukr 80 g
rozinky 2 PL
skořice 1 ČL
mletá
mouka pšeničná hladká 1 ČL
vejce
na potření prošlehané

1 Předehřejte troubu na 190 °C. Menší dortovou formu vyložte těstem a nechte ho asi 5 cm přečnívat.

2 Jablka pokrájejte na tenké měsíčky. Promíchejte je s moukou, cukrem, skořicí a rozinkami. Jablky pokryjte těsto a přečnívající okraje přehněte do středu. 

3 Potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte asi 35 minut.

Další recept na jablkový koláč naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit