Kupte dobré křehké těsto, vyberte šťavnatá jablka a máte moučník, který zmizí dřív, než stačí vůbec vychladnout.
Suroviny
křehké těsto
1
bal
např. Wawelka
jablko
500
g
třtinový cukr
80
g
rozinky
2
PL
skořice
1
ČL
mletá
na potření prošlehané
Postup
1
Předehřejte troubu na 190 °C. Menší dortovou formu vyložte těstem a nechte ho asi 5 cm přečnívat.
2
Jablka pokrájejte na tenké měsíčky. Promíchejte je s moukou, cukrem, skořicí a rozinkami. Jablky pokryjte těsto a přečnívající okraje přehněte do středu.
3
Potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte asi 35 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablečné hody: 20 receptů s jablky(20 receptů )
- Amerika vs. Francie plus 30 dalších koláčů s jablky, které si zamilujete(30 receptů )
- Vášeň pro jablka: 20 receptů pro milovníky jablek(20 receptů )
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )
- Co s jablky: 35 snadných jablečných dezertů, na kterých si pochutnají všichni (35 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )