Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (77x)
18. 7. 2014
Profiterolky
Apetit
Profiterolky
Apetit


Snadné
> 60 min
4,3 (77x)

Profiterolky jsou klasický francouzský cukrářský výrobek z odpalovaného těsta, který připomíná náš větrník nebo věnečky. Křehké kuličky profiteroles si můžete upéct předem a naplnit je krémem těsně před tím, než přijde návštěva. My zvolili šlehačku, ale jako trvanlivější krém vyzkoušejte jakýkoliv máslový.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

15 kusů

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

15 kusů

Na těsto

Na náplň

Na ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 119.33 kcal
  • Bílkoviny 2.53 g
  • Sacharidy 3.6 g
  • Tuky 10.47 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(77 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/12

Prosinec 2007

Související články

eclairs

Jak na odpalované těsto, aby se vždycky podařilo

Věnečky a větrníky jsou známé české klasiky. Sláva profiterolek, eclairs, paris brest nebo croquembouche však sahá po celém světě. Všechny spojuje odpalované těsto neboli pâte à choux. Z odpalovaného těsta však můžete připravit i knedlíky! Jak si poradit s odpalovaným těstem v domácích podmínkách?