Recepty s mochyní
Mochyně (physalis), se kterým se nejčastěji setkáme v obchodech a restauracích, pochází z Peru. Plody mochyně jsou malé lesklé achované uvnitř papírového lampionku a mají skladkokyselou chuť. Chuťově trochu připomínají jahody. Plody se konzumují syrové, používají se do ovocných salátů či jako ozdoba dezertů.
- Mochyně se dá i zpracovávat – sušit, zavařovat či připravit z ní džem.
- Plody mochyně jsou močopudné, zlepšují látkovou výměnu, čerstvá šťáva z nich potlačuje svědění. POZOR: Nezralé plody jsou, stejně jako zbytek rostliny, jedovaté.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-