Pohár s broskvemi, malinami a levandulí

Pohár s broskvemi, malinami a levandulí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 805 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 192 g
Tuky 0 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako z Provence

Související recepty

Suroviny

třtinový cukr 150 g
světlý
citronová štáva
ze dvou biocitronů
citronová kůra
ze dvou biocitronů
2 ČL
levandulové kvítky nemusí být
broskve 2 ks
nebo nektarinky (podle velikosti), odpeckované a nakrájené na měsíčky
maliny 200 g
500 ml
základní vanilková zmrzlina k podávání

1 V rendlíku zahřívejte cukr spolu s 250 ml vody, až se rozpustí. Potom zvolna vařte dalších 5 minut, aby se část vody odpařila.

2 Přidejte citronovou kůru (nejlépe oškrábanou zesterem), citronovou šťávu, levanduli a broskve a vařte 5 minut. Přisypte maliny a už jen prohřejte. Podávejte v miskách završené kopečky zmrzliny. 

Základní vanilková zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit