Pohár s broskvemi, malinami a levandulí

Pohár s broskvemi, malinami a levandulí

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 805 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 192 g
Tuky 0 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako z Provence

Suroviny

třtinový cukr 150 g
světlý
citronová štáva
ze dvou biocitronů
citronová kůra
ze dvou biocitronů
2 ČL
levandulové kvítky nemusí být
broskve 2 ks
nebo nektarinky (podle velikosti), odpeckované a nakrájené na měsíčky
maliny 200 g
500 ml
základní vanilková zmrzlina k podávání

1 V rendlíku zahřívejte cukr spolu s 250 ml vody, až se rozpustí. Potom zvolna vařte dalších 5 minut, aby se část vody odpařila.

2 Přidejte citronovou kůru (nejlépe oškrábanou zesterem), citronovou šťávu, levanduli a broskve a vařte 5 minut. Přisypte maliny a už jen prohřejte. Podávejte v miskách završené kopečky zmrzliny. 

Základní vanilková zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit