
Uživatelský
recept
recept
Mostarda di Cremona
Popis receptu:
Ovocná hořčice
Autor: Kateřina Klusoňová
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
1 hrnek tuhých sušených meruněk
1/2 hrnku sušených jablek,na plátky
10 pěkných tuhých sušených fíků,rozčtvrcených
1/4 sušených brusinek
1/2 hrnksusušených( kandovaných) třešní
1 tvrdá čerstvá hruška,oloupaná,vykrájená a nakrájená na větší kostky
1lžíce hořčičných semínek
330 g krupicového cukru
Nastrouhaná kůra z 1 citronu a pomeranče
Šťáva ze 2 pomerančů a citronů
70 g anglické hořčice
125 ml bílého vinného octa
Příprava jídla
Dejte ovoce,hořčičné semínko,cukr a citrusovou kůru do hrnce. Nalijte citrusovou šťávu do odměrky a dolijte vodou na 500 ml tekutiny celkem vlijte do hrnce a přidejte hořčici a ocet.
Na středním plameni vařte 20 minut,občas zamíchejte,aby se směs nepřipalovala.
Mostardu dejte do horkých čistých sklenic,uzavŕete a nechte vychladnout. Ochutnejte nejdříve za týden. Po otevření uchovávejte v ledničce
Přidat komentář