Suroviny
meruňky
1
hrnek
sušené, tuhé
jablko
1
sušená, na plátky
fíky
10
ks
sušené, tuhé, rozčtvrcené
brusinky
1
sušené
třešně
1
sušené, kandované
hruška
1
ks
tvrdá, oloupaná, vykrájená, nakrájená na větší kostky
hořčičné semínko
1
krupicový cukr
330
g
citronová kůra
z jednoho citronu
sušená pomerančová kůra
z jednoho pomeranče
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
citronová šťáva
ze dvou citronů
hořčice
70
g
anglická
vinný ocet bílý
125
ml
Dejte ovoce,hořčičné semínko,cukr a citrusovou kůru do hrnce. Nalijte citrusovou šťávu do odměrky a dolijte vodou na 500 ml tekutiny celkem vlijte do hrnce a přidejte hořčici a ocet. Na středním plameni vařte 20 minut,občas zamíchejte,aby se směs nepřipalovala. Mostardu dejte do horkých čistých sklenic,uzavŕete a nechte vychladnout. Ochutnejte nejdříve za týden. Po otevření uchovávejte v ledničce