Marinované olivy s balkánským sýrem a chilli

Marinované olivy s balkánským sýrem a chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 35 g
Cukr 64 g
Tuky 87 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní dárek pro milovníky ostrých a výrazných chutí a skvělé pohoštění na večírek.

Suroviny

olivy zelené 300 g
různé druhy, velikosti i barev
balkánský sýr 150 g
nakrájený na 1cm kostičky
chilli paprička 3 ks
červená
česnek 2 stroužek
nakrájený na co nejtenčí plátky
rozmarýn 1
lze použít i tymián (lze vynechat)
olivový olej
na zalití

1 Do skleniček rozdělte olivy a pravidelně je proložte kostičkami sýra, celými papričkami, plátky česneku a bylinkami, chcete-li.

2 Zalijte až po vrch olejem a nechte v temnu a chladu marinovat nejméně týden. Po otevření uchovejte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit