Marinované olivy s balkánským sýrem a chilli

Marinované olivy s balkánským sýrem a chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 64 g
Tuky 87 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní dárek pro milovníky ostrých a výrazných chutí a skvělé pohoštění na večírek.

Suroviny

olivy zelené 300 g
různé druhy, velikosti i barev
balkánský sýr 150 g
nakrájený na 1cm kostičky
chilli paprička 3 ks
červená
česnek 2 stroužek
nakrájený na co nejtenčí plátky
rozmarýn 1
lze použít i tymián (lze vynechat)
olivový olej
na zalití

1 Do skleniček rozdělte olivy a pravidelně je proložte kostičkami sýra, celými papričkami, plátky česneku a bylinkami, chcete-li.

2 Zalijte až po vrch olejem a nechte v temnu a chladu marinovat nejméně týden. Po otevření uchovejte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit