Snadné zpracování ovoce v mikrovlnce. Džem je za chvíli hotový.
Suroviny
černý rybíz
1
l
cukr
½
l
1 Litr černého rybízu očistěte, propláchněte, osušte. Vložte do dvoulitrové skleněné mísy, přetáhněte plastovou fólií a tu propíchejte.
2 Vařte v mikrovlnce 5 minut na 750 W. Pak rybíz důkladně podrťte šťouchadlem na brambory a pořádně smíchejte s ½ l přírodního cukru. Znovu zakryjte a mikrovlňte ještě 4 minuty, aby směs začala vřít.
3 Promíchejte ji a odkrytou vařte na 750 W 8 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x letní džem(10 receptů)
- Meruňkového džemu už máte dost? Vyberte si z 26 originálních receptů na zavařeniny(26 receptů)