3.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné na 12-16 skleniček po 250ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10667 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 2624 g
Tuky 0 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zámořská specialita, na kterou nostalgicky vzpomíná nejeden Američan, připomíná med a omamně voní. Chutná v čaji i na chlebu.

Suroviny

ananas 550 g
krájený ananas asi 550 g
hruška 2.7 kg
vykrájené a oloupané, na kostky
krupicový cukr 2.2 kg
citronová štáva 1 PL

1 Ananas i se šťávou rozmixujte nahrubo. V hrnci smíchejte s hruškami, cukrem a citronovou šťávou. Vařte, až budou hrušky měkké a směs zhoustne, trvá to 30–45 minut podle druhu hrušek. Horké plňte do sklenic a uzavřete.

S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte s čajem a opečeným toustem s čerstvým smetanovým sýrem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Komentáře

Martina Zajícová

Dobrý den, Marto,
pokud máte raději hustší konzistenci, radili bychom použít jeden z následujících dvou způsobů. Buď můžete jednoduše celou směs povařit ještě déle, dokud nezíská vámi preferovanou hustotu, nebo, pokud už jsou hrušky dostatečně měkké a vy je nechcete dále „trápit“ varem, můžete směs přecedit přes síto a dále vařit jen tekutinu. Když je svařená tekutina dostatečně hustá, můžete do ní vrátit hrušky a kousky ananasu. Doufáme, že alespoň chuťově „med“ dostál své pověsti :-)!

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit