Zámořská specialita, na kterou nostalgicky vzpomíná nejeden Američan, připomíná med a omamně voní. Chutná v čaji i na chlebu.
1 Ananas i se šťávou rozmixujte nahrubo. V hrnci smíchejte s hruškami, cukrem a citronovou šťávou. Vařte, až budou hrušky měkké a směs zhoustne, trvá to 30–45 minut podle druhu hrušek. Horké plňte do sklenic a uzavřete.
S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte s čajem a opečeným toustem s čerstvým smetanovým sýrem.
Komentáře
28.09.2015 18:41
Vynikající recept. Skvělý do
Vynikající recept. Skvělý do bílého jogurtu.
19.02.2017 22:33
Zkoušela jsem přesně podle
Zkoušela jsem přesně podle receptu a je hodně tekutý :( nevim tedy kde se stala chyba?
20.02.2017 12:36
Dobrý den, Marto,
Dobrý den, Marto,
pokud máte raději hustší konzistenci, radili bychom použít jeden z následujících dvou způsobů. Buď můžete jednoduše celou směs povařit ještě déle, dokud nezíská vámi preferovanou hustotu, nebo, pokud už jsou hrušky dostatečně měkké a vy je nechcete dále „trápit“ varem, můžete směs přecedit přes síto a dále vařit jen tekutinu. Když je svařená tekutina dostatečně hustá, můžete do ní vrátit hrušky a kousky ananasu. Doufáme, že alespoň chuťově „med“ dostál své pověsti :-)!