Zámořská specialita, na kterou nostalgicky vzpomíná nejeden Američan, připomíná med a omamně voní. Chutná v čaji i na chlebu.
Suroviny
ananas
550
g
krájený ananas asi 550 g
hruška
2,7
kg
vykrájené a oloupané, na kostky
krupicový cukr
2,2
kg
citronová šťáva
1
PL
Postup
1
Ananas i se šťávou rozmixujte nahrubo. V hrnci smíchejte s hruškami, cukrem a citronovou šťávou. Vařte, až budou hrušky měkké a směs zhoustne, trvá to 30–45 minut podle druhu hrušek. Horké plňte do sklenic a uzavřete.
S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte s čajem a opečeným toustem s čerstvým smetanovým sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pochutnejte si na sladkých hruškách: recepty od koláčů a muffinů až po netradiční hruškový med(63 receptů )
- Zpracujte úrodu ze zahrádky, než uhodí první mrazíky. Připravte si kečup, chilli omáčku, kysané zelí i hrušková povidla(23 receptů )
- Meruňkového džemu už máte dost? Vyberte si z 26 originálních receptů na zavařeniny(26 receptů )
Komentáře
Zkoušela jsem přesně podle receptu a je hodně tekutý :( nevim tedy kde se stala chyba?
Dobrý den, Marto,
pokud máte raději hustší konzistenci, radili bychom použít jeden z následujících dvou způsobů. Buď můžete jednoduše celou směs povařit ještě déle, dokud nezíská vámi preferovanou hustotu, nebo, pokud už jsou hrušky dostatečně měkké a vy je nechcete dále „trápit“ varem, můžete směs přecedit přes síto a dále vařit jen tekutinu. Když je svařená tekutina dostatečně hustá, můžete do ní vrátit hrušky a kousky ananasu. Doufáme, že alespoň chuťově „med“ dostál své pověsti :-)!
Vynikající recept. Skvělý do bílého jogurtu.