Suroviny
česnek
pepř
eidam
150
g
vejce
1
ks
zakysaná smetana
200
ml
polévkové koření
1
PL
sůl
1
PL
špenát
1
bal
maražený
palačinka
5
ks
mléko
2
PL
Špenátový protlak necháme povolit a prohřejeme ho na mírném ohni. Dochutíme solí, pepřem a česnekem. Směs zahustíme rozmíchaným vejcem. Směs necháme vychladnout.
Do zakysané smetany přidáme mléko a vegetu a nastrouháme si na jemném struhadle eidam. Vychladlé palačinky plníme špenátovou směsí a klademe je do zapékací misky, kterou nemusíme vymazávat v případě, že jsme palačinky připravovali na tuku. Vše zalijeme zakysanou smetanou a zasypeme sýrem. Pečeme je v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut. Podáváme teplé nebo studené.