Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s eidamem

Eidam je mírně nasládlý polotuhý sýr z kravského mléka. Má jemnou, nepříliš výraznou chuť, možná pro svou univerzálnost je v Česku cihla eidam tak oblíbený.. Ve srovnání s jinými sýry je téměř bez zápachu a lze ho použít kamkoli.  Používá se do sendvičů, na jednohubnky i na chlebíčky. Podobně jako jiné sýry ho můžete nakládat, obalovat a smažit nebo z něj připravit sýrovou omáčku. Čím tučnější je, tím více chuti přinese a tím lépe se v pokrmech roztéká.

...

 

  • Eidam se vyrábí ve formě bochníků o váze 1,5 – 2,5 kg, které zrají v průměru 4 týdny až 15 měsíců.
  • Název eidam je odvozen od  jeho původního jména, které nese po přístavním městečku Edam v Nizozemsku, kde se vyrábí.
  • Na jeden kilogram eidamu je zapotřebí více než 8 litrů mléka.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč