Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s eidamem

Eidam je mírně nasládlý polotuhý sýr z kravského mléka. Má jemnou, nepříliš výraznou chuť, možná pro svou univerzálnost je v Česku cihla eidam tak oblíbený.. Ve srovnání s jinými sýry je téměř bez zápachu a lze ho použít kamkoli.  Používá se do sendvičů, na jednohubnky i na chlebíčky. Podobně jako jiné sýry ho můžete nakládat, obalovat a smažit nebo z něj připravit sýrovou omáčku. Čím tučnější je, tím více chuti přinese a tím lépe se v pokrmech roztéká.

...

 

  • Eidam se vyrábí ve formě bochníků o váze 1,5 – 2,5 kg, které zrají v průměru 4 týdny až 15 měsíců.
  • Název eidam je odvozen od  jeho původního jména, které nese po přístavním městečku Edam v Nizozemsku, kde se vyrábí.
  • Na jeden kilogram eidamu je zapotřebí více než 8 litrů mléka.

Celý popis

Související články

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...