Zelené kuličky hrášku hezky oživí vzhled i strukturu kaše.
Suroviny
brambory
1
kg
oloupané, nakrájené
máslo
1
PL
cibule
1
ks
na kostičky, menší kus
hrášek
400
g
mražený
smetana ke šlehání
200
ml
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
parmazán
50
g
strouhaný
Postup
1
1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte.
2 V jiném hrnci nechte na másle zesklovatět cibuli, přidejte hrášek a zalijte smetanou ke šlehání. Ochuťte čerstvě mletým pepřem a mořskou solí, přiveďte k varu. Vypněte.
3 K hrášku vmíchejte strouhaný parmazán i uvařené brambory. Párkrát projeďte šťouchadlem. Chutě se promísí, ale některé kuličky hrášku a kostky brambor zůstanou vcelku.