
Zapékané kedlubny s dvojí náplní
S kedlubnami se dají dělat opravdové divy. Zkuste je třeba zapéct!
Ingredience
- cca 2 litry zeleninového vývaru či vody 4 středně velké kedlubny, oloupané a rozpůlené
- 250g brambor, oloupaných a na kostičky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 50g anglické slaniny, nakrájené nadrobno
- 5 lžic nadrobno nakrájené jarní cibulky
- 3 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu
- 1 lžíce najemno nasekané pažitky
- 1 žloutek
- 150g třešňových rajčátek, rozpůlených, zbavených semínek a osušených
- 2 vrchovaté lžíce tučného tvarohu
- 2 vrchovaté lžíce hodně tučné zakysané
- smetany nebo crème fraîche nasekaný kopr na ozdobení (nemusí být)
Příprava jídla
1 Zeleninový vývar či vodu přiveďte k varu a vložte do něj kedlubny. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a nechte zchladnout, pak je rozmačkejte. Kedlubny vařte asi 20–30 minut, aby byly měkké, ale nesmí se rozpadat. Pak kedlubny vylovte a nechte je zchladnout tak, abyste s nimi mohli pracovat.
2 Troubu předehřejte na 200°C. Slaninu opečte dokřupava. Přidejte ji k bramborám spolu se 2 lžícemi jarní cibulky. Přidejte 1 lžíci parmazánu, pažitku a žloutek, promí- chejte, podle chuti osolte a opepřete.
3 Rajčátka nakrájejte nadrobno a promíchejte se zbývající jarní cibulkou, tvarohem a zakysanou smetanou. Osolte a opepřete.
4 Kedlubny vydlabejte, aby vznikly lodičky-mističky. Vydlabanou hmotu spolu s vývarem můžete použít na polévku. Vydlabané kedlubny dejte do zapékací mísy. Polovinu naplňte bramborami a druhou polovinu tvarohovou náplní. Posypte zbývajícím parmazánem. Pečte asi 30 minut, aby se náplně prohřály. Tvarohovou náplň můžete ozdobit koprem.
Přidat komentář