S kedlubnami se dají dělat opravdové divy. Zkuste je třeba zapéct!
Suroviny
Postup
Zeleninový vývar či vodu přiveďte k varu a vložte do něj kedlubny.
Kedlubny vařte asi 20–30 minut, aby byly měkké, ale nesmí se rozpadat. Pak kedlubny vylovte a nechte je zchladnout tak, abyste s nimi mohli pracovat.
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a nechte zchladnout, pak je rozmačkejte.
Troubu předehřejte na 200°C.
Slaninu opečte dokřupava (v případě vegetariánské verze vynechejte). Přidejte ji k bramborám spolu se 2 lžícemi jarní cibulky.
Přidejte 1 lžíci parmazánu, pažitku a žloutek, promí- chejte, podle chuti osolte a opepřete.
Rajčátka nakrájejte nadrobno a promíchejte se zbývající jarní cibulkou, tvarohem a zakysanou smetanou. Osolte a opepřete.
Kedlubny vydlabejte, aby vznikly lodičky-mističky. Vydlabanou hmotu spolu s vývarem můžete použít na polévku.
Vydlabané kedlubny dejte do zapékací mísy. Polovinu naplňte bramborami a druhou polovinu tvarohovou náplní.
Posypte zbývajícím parmazánem. Pečte asi 30 minut, aby se náplně prohřály. Tvarohovou náplň můžete ozdobit koprem.