0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Zapékané kedlubny s dvojí náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1732 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 159 g
Tuky 68 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S kedlubnami se dají dělat opravdové divy. Zkuste je třeba zapéct!

Suroviny

vývar zeleninový 2 l
lze nahradit vodou
kedlubna 4 ks
středně velké, oloupané a rozpůlené
brambory 250 g
oloupané a na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
anglická slanina 50 g
nakrájená nadrobno
jarní cibulka 5 PL
nadrobno nakrájená
parmazán 3 PL
najemno nastrouhaný
pažitka 1 PL
najemno nasekaná
žloutek 1 ks
rajčata cherry 150 g
rozpůlená, zbavená semínek a osušená
tvaroh měkký 2 PL
tučný
zakysaná smetana 2 PL
hodně tučná, lze nahradit crème fraîche
kopr
nasekaný na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

Zeleninový vývar či vodu přiveďte k varu a vložte do něj kedlubny.

2

Kedlubny vařte asi 20–30 minut, aby byly měkké, ale nesmí se rozpadat. Pak kedlubny vylovte a nechte je zchladnout tak, abyste s nimi mohli pracovat.

3

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a nechte zchladnout, pak je rozmačkejte.

4

Troubu předehřejte na 200°C.

5

Slaninu opečte dokřupava (v případě vegetariánské verze vynechejte). Přidejte ji k bramborám spolu se 2 lžícemi jarní cibulky.

6

Přidejte 1 lžíci parmazánu, pažitku a žloutek, promí- chejte, podle chuti osolte a opepřete.

7

Rajčátka nakrájejte nadrobno a promíchejte se zbývající jarní cibulkou, tvarohem a zakysanou smetanou. Osolte a opepřete.

8

Kedlubny vydlabejte, aby vznikly lodičky-mističky. Vydlabanou hmotu spolu s vývarem můžete použít na polévku.

9

Vydlabané kedlubny dejte do zapékací mísy. Polovinu naplňte bramborami a druhou polovinu tvarohovou náplní.

10

Posypte zbývajícím parmazánem. Pečte asi 30 minut, aby se náplně prohřály. Tvarohovou náplň můžete ozdobit koprem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit