Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Zapékané kedlubny s dvojí náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1732 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 159 g
Tuky 68 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S kedlubnami se dají dělat opravdové divy. Zkuste je třeba zapéct!

Suroviny

vývar zeleninový 2 l
lze nahradit vodou
kedlubna 4 ks
středně velké, oloupané a rozpůlené
oloupané a na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájená nadrobno
jarní cibulka 5 PL
nadrobno nakrájená
najemno nastrouhaný
pažitka 1 PL
najemno nasekaná
rajčata cherry 150 g
rozpůlená, zbavená semínek a osušená
tučný
hodně tučná, lze nahradit crème fraîche
nasekaný na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

Zeleninový vývar či vodu přiveďte k varu a vložte do něj kedlubny.

2

Kedlubny vařte asi 20–30 minut, aby byly měkké, ale nesmí se rozpadat. Pak kedlubny vylovte a nechte je zchladnout tak, abyste s nimi mohli pracovat.

3

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a nechte zchladnout, pak je rozmačkejte.

4

Troubu předehřejte na 200°C.

5

Slaninu opečte dokřupava (v případě vegetariánské verze vynechejte). Přidejte ji k bramborám spolu se 2 lžícemi jarní cibulky.

6

Přidejte 1 lžíci parmazánu, pažitku a žloutek, promí- chejte, podle chuti osolte a opepřete.

7

Rajčátka nakrájejte nadrobno a promíchejte se zbývající jarní cibulkou, tvarohem a zakysanou smetanou. Osolte a opepřete.

8

Kedlubny vydlabejte, aby vznikly lodičky-mističky. Vydlabanou hmotu spolu s vývarem můžete použít na polévku.

9

Vydlabané kedlubny dejte do zapékací mísy. Polovinu naplňte bramborami a druhou polovinu tvarohovou náplní.

10

Posypte zbývajícím parmazánem. Pečte asi 30 minut, aby se náplně prohřály. Tvarohovou náplň můžete ozdobit koprem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč