Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané kedlubny s dvojí náplní
Zapékané kedlubny s dvojí náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1732 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 159 g
Tuky 68 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S kedlubnami se dají dělat opravdové divy. Zkuste je třeba zapéct!

Suroviny

vývar zeleninový 2 l
lze nahradit vodou
kedlubna 4 ks
středně velké, oloupané a rozpůlené
oloupané a na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájená nadrobno
jarní cibulka 5 PL
nadrobno nakrájená
najemno nastrouhaný
pažitka 1 PL
najemno nasekaná
rajčata cherry 150 g
rozpůlená, zbavená semínek a osušená
tučný
hodně tučná, lze nahradit crème fraîche
nasekaný na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

Zeleninový vývar či vodu přiveďte k varu a vložte do něj kedlubny.

2

Kedlubny vařte asi 20–30 minut, aby byly měkké, ale nesmí se rozpadat. Pak kedlubny vylovte a nechte je zchladnout tak, abyste s nimi mohli pracovat.

3

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a nechte zchladnout, pak je rozmačkejte.

4

Troubu předehřejte na 200°C.

5

Slaninu opečte dokřupava (v případě vegetariánské verze vynechejte). Přidejte ji k bramborám spolu se 2 lžícemi jarní cibulky.

6

Přidejte 1 lžíci parmazánu, pažitku a žloutek, promí- chejte, podle chuti osolte a opepřete.

7

Rajčátka nakrájejte nadrobno a promíchejte se zbývající jarní cibulkou, tvarohem a zakysanou smetanou. Osolte a opepřete.

8

Kedlubny vydlabejte, aby vznikly lodičky-mističky. Vydlabanou hmotu spolu s vývarem můžete použít na polévku.

9

Vydlabané kedlubny dejte do zapékací mísy. Polovinu naplňte bramborami a druhou polovinu tvarohovou náplní.

10

Posypte zbývajícím parmazánem. Pečte asi 30 minut, aby se náplně prohřály. Tvarohovou náplň můžete ozdobit koprem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín