Sladká rýžová polévka

Sladká rýžová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2001 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 326 g
Tuky 65 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dá se jíst horká i studená. Pokud máte rádi mléčnou rýži, do téhle polévky se zamilujete!

Suroviny

rýže 120 g
mléko 500 ml
kokosový krém 300 ml
vanilkový cukr 2 bal
cukr
dle chuti
kokos plátky
na ozdobu

1Rýži nasypte do kastrolu a uvařte ji doměkka v půllitru osolené vody. Potom rýži zalijte mlékem a na mírném plameni přiveďte k varu. Přidejte kokosový krém a vanilinový cukr.

2Podle chuti doslaďte. Pokud patříte – vy nebo vaše děti – mezi milovníky krémových polévek, můžete ji ještě přelít do mixéru a rozmixovat. Podávejte s plátky kokosu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Obchod Apetit