Dá se jíst horká i studená. Pokud máte rádi mléčnou rýži, do téhle polévky se zamilujete!
Suroviny
rýže
120
g
mléko
500
ml
kokosový krém
300
ml
vanilkový cukr
2
bal
cukr
dle chuti
kokos
plátky
na ozdobu
Postup
1
Rýži nasypte do kastrolu a uvařte ji doměkka v půllitru osolené vody. Potom rýži zalijte mlékem a na mírném plameni přiveďte k varu. Přidejte kokosový krém a vanilinový cukr.
2
Podle chuti doslaďte. Pokud patříte – vy nebo vaše děti – mezi milovníky krémových polévek, můžete ji ještě přelít do mixéru a rozmixovat. Podávejte s plátky kokosu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů )
- Krupicová kaše a víc jak 30 dalších dokonalých sladkých jídel(33 receptů )
Komentáře