Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované cuketky s parmazánem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 252 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 7 g
Tuky 19 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé ke grilovanému masu

Suroviny

olivový olej 1 PL
cuketa 200 g
drobné, podélně rozpůlené, nebo 4 cukety bězné velikosti, na plátky
jemně strouhaný
z jednoho citronu
sůl
pepř

Postup

1

Olivový olej rozehřejte na velké nepřilnavé či grilovací pánvi, nebo rozpalte pánev a cukety potřete či pokapte olejem. Cukety osolte, opepřete a zprudka opečte po každé straně tři až pět minut, aby zvláčnily a chytily barvu.

2

Přesuňte do servírovací mísy, promíchejte s parmazánem, citronovou kůrou a spoustou čerstvě mletého pepře. Chcete-li, ještě je trochu zakápněte či zastříkněte olejem. Podávejte samotné nebo jako přílohu ke grilovanému kuřeti či rybě.

ZAPEČTE TO Pečené cukety promíchejte v zapékací míse se 4 lžícemi kysané smetany a ostatními surovinami. Posypte trochou parmazánu a zapečte, aby povrch zezlátl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...