0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované cuketky s parmazánem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 252 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 7 g
Tuky 19 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé ke grilovanému masu

Suroviny

olivový olej 1 PL
cuketa 200 g
drobné, podélně rozpůlené, nebo 4 cukety bězné velikosti, na plátky
parmazán 1 hrst
jemně strouhaný
citronová kůra
z jednoho citronu
sůl
pepř

1 Olivový olej rozehřejte na velké nepřilnavé či grilovací pánvi, nebo rozpalte pánev a cukety potřete či pokapte olejem. Cukety osolte, opepřete a zprudka opečte po každé straně tři až pět minut, aby zvláčnily a chytily barvu.

2 Přesuňte do servírovací mísy, promíchejte s parmazánem, citronovou kůrou a spoustou čerstvě mletého pepře. Chcete-li, ještě je trochu zakápněte či zastříkněte olejem. Podávejte samotné nebo jako přílohu ke grilovanému kuřeti či rybě.

ZAPEČTE TO  Pečené cukety promíchejte v zapékací míse se 4 lžícemi kysané smetany a ostatními surovinami. Posypte trochou parmazánu a zapečte, aby povrch zezlátl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč