Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

koláč s jablky a sněhovou peřinkou

Popis receptu: 
Křehký linecký koláč s jablky a zlatavě upečeným sněhem napovrchu.
Autor: Patricie Pešatová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Těsto: 300g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 1/2 balení prášku do pečení, špetka soli, 125g tuku, 2 žloutky, 2 lžíce mléka Sněhová peřinka: 2 bílky, 50g moučkového cukru, špetka soli + jablka, vanilkový cukr, citronová šťáva

Příprava jídla

Těsto: Do mísy dáme mouku, prášek do pečení, cukr a špetku soli. Promícháme a přidáme tuk, žloutky a mléko. Vypracujeme těsto, které dáme odpočinout do lednice. Mezi tím si nakrájíme jablka na plátky, pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědly. Těsto vyválíme na tenkou placku a položíme do koláčové formy. potřeme máslem a poklademe jablka, které posypeme vanilkovým cukrem. pečeme na 200°C do zlatova. Pak vyndáme a zakryjeme ušlehaným sněhem s cukrem a dopečeme při 150°C dokud nám sníh nezezlátne.
REKLAMA

Přidat komentář