Mít v repertoáru recepty na oblíbené druhy zmrzliny je nezbytnost. A tahle malinová... To je naše letní láska!
Suroviny
Postup
Připravte cukrový sirup. Do 125 ml vody nasypte cukr a na středním plameni vařte, dokud se cukr nerozpustí. Asi 5 minut povařte, sirup nepatrně zhoustne – měli byste získat 200 ml sirupu.
Chvíli před koncem vaření přidejte glukózový sirup, aby se rozpustil. Odstavte a přimíchejte lžičku citronové šťávy.
Maliny vložte do mixéru spolu s cukrovým sirupem a rozmixujte. Pokud používáte mražené, nerozmrazujte je, ale smíchejte je rovnou s teplým sirupem a postupujte dále podle návodu.
Propasírujte přes jemné sítko, přidejte zvolený alkohol a trochu citronové šťávy podle chuti – mějte na paměti, že mráz sladkost tlumí.
Dejte vychladit a nalijte do zmrzlinovače. Uchovávejte v nádobě vhodné do mrazáku, před servírováním nechte asi 10 minut povolit.
NĚCO NAVÍC
Ani glukózový (případně kukuřičný sirup), ani alkohol není nezbytné použít. Oba ale pomohou hladké konzistenci sorbetu, který bude díky nim méně přemrzat a bude se lépe nabírat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmrzlina podle Katky(35 receptů )