Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 900 ml zmrzliny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1121 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 246 g
Tuky 0 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mít v repertoáru recepty na oblíbené druhy zmrzliny je nezbytnost. A tahle malinová... To je naše letní láska!

Související recepty

Suroviny

cukrový sirup 1 PL
glukóza nebo průhledný kukuřičný sirup
do cukrového sirupu + další trocha na dochucení malin
maliny 850 g
možno i mražené
ovocná pálenka 25 g
malinovice či kirch (třešňová pálenka) nebo kvalitní vodka

Postup

1

Připravte cukrový sirup. Do 125 ml vody nasypte cukr a na středním plameni vařte, dokud se cukr nerozpustí. Asi 5 minut povařte, sirup nepatrně zhoustne – měli byste získat 200 ml sirupu.

2

Chvíli před koncem vaření přidejte glukózový sirup, aby se rozpustil. Odstavte a přimíchejte lžičku citronové šťávy.

3

Maliny vložte do mixéru spolu s cukrovým sirupem a rozmixujte. Pokud používáte mražené, nerozmrazujte je, ale smíchejte je rovnou s teplým sirupem a postupujte dále podle návodu.

4

Propasírujte přes jemné sítko, přidejte zvolený alkohol a trochu citronové šťávy podle chuti – mějte na paměti, že mráz sladkost tlumí.

5

Dejte vychladit a nalijte do zmrzlinovače. Uchovávejte v nádobě vhodné do mrazáku, před servírováním nechte asi 10 minut povolit.

NĚCO NAVÍC
Ani glukózový (případně kukuřičný sirup), ani alkohol není nezbytné použít. Oba ale pomohou hladké konzistenci sorbetu, který bude díky nim méně přemrzat a bude se lépe nabírat.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín