Základní malinová zmrzlina

Základní malinová zmrzlina

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 900 ml zmrzliny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1121 kcal
Bílkoviny 9 g
Cukr 246 g
Tuky 0 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mít v repertoáru recepty na oblíbené druhy zmrzliny je nezbytnost. A tahle malinová... To je naše letní láska!

Suroviny

krupicový cukr 125 g
cukrový sirup 1 PL
glukóza nebo průhledný kukuřičný sirup
citronová štáva 1 ČL
do cukrového sirupu + další trocha na dochucení malin
maliny 850 g
možno i mražené
ovocná pálenka 25 g
malinovice či kirch (třešňová pálenka) nebo kvalitní vodka

1 Připravte cukrový sirup. Do 125 ml vody nasypte cukr a na středním plameni vařte, dokud se cukr nerozpustí. Asi 5 minut povařte, sirup nepatrně zhoustne – měli byste získat 200 ml sirupu. Chvíli před koncem vaření přidejte glukózový sirup, aby se rozpustil. Odstavte a přimíchejte lžičku citronové šťávy.

2 Maliny vložte do mixéru spolu s cukrovým sirupem a rozmixujte. Pokud používáte mražené, nerozmrazujte je, ale smíchejte je rovnou s teplým sirupem a postupujte dále podle návodu. Propasírujte přes jemné sítko, přidejte zvolený alkohol a trochu citronové šťávy podle chuti – mějte na paměti, že mráz sladkost tlumí. Dejte vychladit a nalijte do zmrzlinovače. Uchovávejte v nádobě vhodné do mrazáku, před servírováním nechte asi 10 minut povolit.

NĚCO NAVÍC
Ani glukózový (případně kukuřičný sirup), ani alkohol není nezbytné použít. Oba ale pomohou hladké konzistenci sorbetu, který bude díky nim méně přemrzat a bude se lépe nabírat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit