Malinové chia řezy

Malinové chia řezy

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 (22)
Do 20 minut Snadné Na cca 20 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4116 kcal
Bílkoviny 50 g
Cukr 319 g
Tuky 284 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte po svátcích pocit, že se sladkostmi je třeba brzdit? Zapomeňte na něj! Tyto řezy jsou plné samých zdravých věcí a dodají vám potřebnou energii, které v zimě není nikdy dost.

Suroviny

ovesné vločky 90 g
kokos 80 g
strouhaný, sušený
120 g
madle rozemleté
máslo 120 g
rozpuštěné
datle 150 g
vypeckované
kakao 25 g
holandského typu
Na chia džem
mražené maliny 100 g
javorový sirup 150 ml
vanilkový extrakt 2 ČL
chia semínka 4 ČL
NA ČOKOLÁDOVOU VRSTVU
tmavá čokoláda 200 g
70%, nakrájená
kokosový olej 2 PL
rozpuštěný

1 Na chia džem do středního rendlíku vložte maliny, javorový sirup a vanilkový extrakt. Přiveďte směs k varu a za občasného míchání prohřívejte 15 minut nebo dokud směs nezhoustne. Stáhněte z ohně a přidejte chia semínka. Zamíchejte a nechte 20 minut zchladnout.

2 Troubu předehřejte na 160°C. Do robotu vložte vločky, kokos, rozemleté mandle, máslo, datle a kakao. Mixujte asi 2–3 minuty, než se všechny ingredience spojí dohromady. Vzniklou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 20 x 30 cm a povrch uhlaďte lžící. Pečte v troubě 25 minut. Potom nechte vychladnout.

3 Na upečený korpus rozetřete vychladlý chia džem. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte tmavou čokoládu s kokosovým olejem a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté směs rozetřete na chia džem.

4 Dezert nechte následně v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak nakrájejte nahřátým nožem na kostky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit