
Malinové chia řezy
Máte po svátcích pocit, že se sladkostmi je třeba brzdit? Zapomeňte na něj! Tyto řezy jsou plné samých zdravých věcí a dodají vám potřebnou energii, které v zimě není nikdy dost.
Ingredience
- 90 g ovesných vloček
- 80 g strouhaného sušeného kokosu
- 120 g rozemletých mandlí
- 120 g másla, rozpuštěného
- 150 g datlí, vypeckovaných
- 25 g kakaa holandského typu
- 100 g mražených malin
- 150 ml javorového sirupu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 4 lžičky chia semínek
- 200 g tmavé čokolády (70%), nakrájené
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
NA CHIA DŽEM
NA ČOKOLÁDOVOU VRSTVU
Příprava jídla
1 Na chia džem do středního rendlíku vložte maliny, javorový sirup a vanilkový extrakt. Přiveďte směs k varu a za občasného míchání prohřívejte 15 minut nebo dokud směs nezhoustne. Stáhněte z ohně a přidejte chia semínka. Zamíchejte a nechte 20 minut zchladnout.
2 Troubu předehřejte na 160°C. Do robotu vložte vločky, kokos, rozemleté mandle, máslo, datle a kakao. Mixujte asi 2–3 minuty, než se všechny ingredience spojí dohromady. Vzniklou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 20 x 30 cm a povrch uhlaďte lžící. Pečte v troubě 25 minut. Potom nechte vychladnout.
3 Na upečený korpus rozetřete vychladlý chia džem. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte tmavou čokoládu s kokosovým olejem a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté směs rozetřete na chia džem.
4 Dezert nechte následně v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak nakrájejte nahřátým nožem na kostky.
Přidat komentář