Máte po svátcích pocit, že se sladkostmi je třeba brzdit? Zapomeňte na něj! Tyto malinové chia řezy jsou plné samých zdravých věcí a dodají vám potřebnou energii, které v zimě není nikdy dost. Dezert z datlí, ovesných vloček, kokosu a senzačního malinového chia džemu polité čokoládovou polovou představují zdravé mlsání a recept rozhodně stojí za vyzkoušení.
Suroviny
Postup
Na chia džem do středního rendlíku vložte maliny, javorový sirup a vanilkový extrakt. Přiveďte směs k varu a za občasného míchání prohřívejte 15 minut nebo dokud směs nezhoustne. Stáhněte z ohně a přidejte chia semínka. Zamíchejte a nechte 20 minut zchladnout.
Troubu předehřejte na 160 °C. Do robotu vložte vločky, kokos, rozemleté mandle, máslo, datle a kakao. Mixujte asi 2–3 minuty, než se všechny ingredience spojí dohromady. Vzniklou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 20 x 30 cm a povrch uhlaďte lžící. Pečte v troubě 25 minut. Potom nechte vychladnout.
Na upečený korpus rozetřete vychladlý chia džem. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte tmavou čokoládu s kokosovým olejem a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté směs rozetřete na chia džem.
Dezert nechte následně v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak nakrájejte nahřátým nožem na kostky.