Malinové chia řezy

Malinové chia řezy

3 / 5. Počet hodnocení: 27
Do 20 minut Snadné Na cca 20 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4880 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 327 g
Tuky 348 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte po svátcích pocit, že se sladkostmi je třeba brzdit? Zapomeňte na něj! Tyto řezy jsou plné samých zdravých věcí a dodají vám potřebnou energii, které v zimě není nikdy dost.

Suroviny

ovesné vločky 90 g
kokos 80 g
strouhaný, sušený
mandle 120 g
rozemleté
máslo 120 g
rozpuštěné
datle 150 g
vypeckované
kakao 25 g
holandského typu
Na chia džem
mražené maliny 100 g
javorový sirup 150 ml
vanilkový extrakt 2 ČL
chia semínka 4 ČL
NA ČOKOLÁDOVOU VRSTVU
tmavá čokoláda 200 g
70%, nakrájená
kokosový olej 2 PL
rozpuštěný

1 Na chia džem do středního rendlíku vložte maliny, javorový sirup a vanilkový extrakt. Přiveďte směs k varu a za občasného míchání prohřívejte 15 minut nebo dokud směs nezhoustne. Stáhněte z ohně a přidejte chia semínka. Zamíchejte a nechte 20 minut zchladnout.

2 Troubu předehřejte na 160°C. Do robotu vložte vločky, kokos, rozemleté mandle, máslo, datle a kakao. Mixujte asi 2–3 minuty, než se všechny ingredience spojí dohromady. Vzniklou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 20 x 30 cm a povrch uhlaďte lžící. Pečte v troubě 25 minut. Potom nechte vychladnout.

3 Na upečený korpus rozetřete vychladlý chia džem. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte tmavou čokoládu s kokosovým olejem a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté směs rozetřete na chia džem.

4 Dezert nechte následně v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak nakrájejte nahřátým nožem na kostky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit