Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinové chia řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 65
Do hodiny Snadné Na cca 20 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4875 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 327 g
Tuky 348 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte po svátcích pocit, že se sladkostmi je třeba brzdit? Zapomeňte na něj! Tyto malinové chia řezy jsou plné samých zdravých věcí a dodají vám potřebnou energii, které v zimě není nikdy dost. Dezert z datlí, ovesných vloček, kokosu a senzačního malinového chia džemu polité čokoládovou polovou představují zdravé mlsání a recept rozhodně stojí za vyzkoušení.

Suroviny

kokos 80 g
strouhaný, sušený
mandle 120 g
rozemleté
máslo 120 g
rozpuštěné
datle 150 g
vypeckované
Na chia džem
mražené maliny 100 g
vanilkový extrakt 2 ČL
NA ČOKOLÁDOVOU VRSTVU
tmavá čokoláda 200 g
70%, nakrájená
kokosový olej 2 PL
rozpuštěný

Postup

1

Na chia džem do středního rendlíku vložte maliny, javorový sirup a vanilkový extrakt. Přiveďte směs k varu a za občasného míchání prohřívejte 15 minut nebo dokud směs nezhoustne. Stáhněte z ohně a přidejte chia semínka. Zamíchejte a nechte 20 minut zchladnout.

2

Troubu předehřejte na 160 °C. Do robotu vložte vločky, kokos, rozemleté mandle, máslo, datle a kakao. Mixujte asi 2–3 minuty, než se všechny ingredience spojí dohromady. Vzniklou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 20 x 30 cm a povrch uhlaďte lžící. Pečte v troubě 25 minut. Potom nechte vychladnout.

3

Na upečený korpus rozetřete vychladlý chia džem. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte tmavou čokoládu s kokosovým olejem a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté směs rozetřete na chia džem.

4

Dezert nechte následně v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak nakrájejte nahřátým nožem na kostky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín