Ryba pod pokličkou ze strouhaných brambor

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Ryba pod pokličkou ze strouhaných brambor

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

brambory 600 g
pangastius 500 g
lze nahradit filé
mléko 600 ml
máslo 100 g
pórek 2 ks
menší
mouka pšeničná hladká 50 g
petrželka
hořčice 1 PL
pikantní, např. kremžská nebo dijonská
sůl
pepř
Oloupané brambory přepůlíme a povaříme v osolené vodě, aby změkly, ale daly se strouhat. Slijeme je a propláchneme studenou vodou. Rybu zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Mléko slijeme do nádoby zvlášť a vše odložíme stranou. Na polovině másla opečeme nakrájený pórek, vsypeme mouku a přilíváme slité mléko, prošleháváme metličkou až je dostatečně hustý bešamel, přidáme hořčici a petrželku. Rybu rozdělíme na kousky, vložíme do zapékací nádoby, zalijeme omáčkou a na vršek nastrouháme brambory, ty polijeme zbytkem rozpuštěného másla a osolíme a opepříme. Zapékáme pod grilem asi 10 - 15 minut.

Obchod Apetit