Suroviny
brambory
600
g
pangas
500
g
lze nahradit filé
mléko
600
ml
máslo
100
g
pórek
2
ks
menší
mouka pšeničná hladká
50
g
petrželka
hořčice
1
PL
pikantní, např. kremžská nebo dijonská
sůl
pepř
Oloupané brambory přepůlíme a povaříme v osolené vodě, aby změkly, ale daly se strouhat. Slijeme je a propláchneme studenou vodou. Rybu zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Mléko slijeme do nádoby zvlášť a vše odložíme stranou. Na polovině másla opečeme nakrájený pórek, vsypeme mouku a přilíváme slité mléko, prošleháváme metličkou až je dostatečně hustý bešamel, přidáme hořčici a petrželku. Rybu rozdělíme na kousky, vložíme do zapékací nádoby, zalijeme omáčkou a na vršek nastrouháme brambory, ty polijeme zbytkem rozpuštěného másla a osolíme a opepříme. Zapékáme pod grilem asi 10 - 15 minut.