Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ryba pod pokličkou ze strouhaných brambor

Popis receptu: 
ryby
Autor: Iveta Šeminská
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    600 g brambor 500 g pangasa nebo filé 600 ml mléka 100 g másla 2 menší pórky 50 g hladké mouky petrželka 1 lžíce pikantní hořčice (dala jsem kremžskou, v receptu byla dijonská) sůl, pepř

Příprava jídla

Oloupané brambory přepůlíme a povaříme v osolené vodě, aby změkly, ale daly se strouhat. Slijeme je a propláchneme studenou vodou. Rybu zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Mléko slijeme do nádoby zvlášť a vše odložíme stranou. Na polovině másla opečeme nakrájený pórek, vsypeme mouku a přilíváme slité mléko, prošleháváme metličkou až je dostatečně hustý bešamel, přidáme hořčici a petrželku. Rybu rozdělíme na kousky, vložíme do zapékací nádoby, zalijeme omáčkou a na vršek nastrouháme brambory, ty polijeme zbytkem rozpuštěného másla a osolíme a opepříme. Zapékáme pod grilem asi 10 - 15 minut.
REKLAMA

Přidat komentář