0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh na salátu s kapustou

Pstruh na salátu s kapustou

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1096 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 30 g
Tuky 80 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blahodárné účinky hlávkové kapusty na zdraví jsou známé už celá staletí. Dopřejte si ji třeba v úžasném podzimním salátu!

Suroviny

fenyklová semínka 1 ČL
podrcená
koriandrová semínka 1 ČL
podrcená
pstruh 2 porce
filety s kůží (viz Něco navíc)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
majonéza 2 PL
citronová štáva 1 PL
řapíkatý celer 2 ks
2 malé řapíky nebo 1 veliký, na tenké plátky
řapíkatý celer 2 hrst
lístky
jablko 1 ks
červené, na čtvrtky, poté zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky
kapusta 0.25 ks
1/4 malé hlávky, na nudličky
zelí červené
kousek, na nudličky
fenykl 1 ks
malá bulva, na tenké plátky
pečivo
čerstvé, bílé, jako příloha

1 V misce smíchejte semínka fenyklu a koriandru. Pstruží filety položte na prkénko či pracovní plochu a z obou stran je okořeňte směsí z misky, osolte a opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středním až silném ohni. Filety opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby byly pěkně dozlatova a uvnitř zrovna propečené. Přesuňte na talíř a zakryjte alobalem.

2 V míse prošlehejte vidličkou či metličkou majonézu, 1–1,5 lžičky vody a citronovou šťávu. Vsypte řapíkatý celer včetně lístků (část lze odložit na ozdobení), jablko, kapustu, zelí a fenykl. Jemně promíchejte. Rozdělte na 2 talíře a navrch naaranžujte pstruží filety. Doplňte pečivem.

NĚCO NAVÍC 
Ze pstruha oškrábejte šupiny (není to však nutné), dobře ho omyjte a osušte. Špičkou nože opatrně rozřízněte břicho a vyjměte vnitřnosti. Rybu položte na bok. Za hlavou veďte řez a oddělte jím filet. Pak nůž vsuňte mezi maso a páteř a řežte podél žeberních kostí po celé délce až k hlavě, abyste maso oddělili od páteře a kostí. Dokrojte první filet a trčící kůstky vyberte pinzetou. Rybu otočte a vyřízněte druhý filet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit