Pstruh na salátu s kapustou

Pstruh na salátu s kapustou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1096 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 30 g
Tuky 80 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blahodárné účinky hlávkové kapusty na zdraví jsou známé už celá staletí. Dopřejte si ji třeba v úžasném podzimním salátu!

Suroviny

fenyklová semínka 1 ČL
podrcená
koriandrová semínka 1 ČL
podrcená
pstruh 2 porce
filety s kůží (viz Něco navíc)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
majonéza 2 PL
citronová štáva 1 PL
řapíkatý celer 2 ks
2 malé řapíky nebo 1 veliký, na tenké plátky
řapíkatý celer 2 hrst
lístky
jablka 1 ks
červené, na čtvrtky, poté zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky
kapusta 0.25 ks
1/4 malé hlávky, na nudličky
zelí červené
kousek, na nudličky
fenykl 1 ks
malá bulva, na tenké plátky
pečivo
čerstvé, bílé, jako příloha

1 V misce smíchejte semínka fenyklu a koriandru. Pstruží filety položte na prkénko či pracovní plochu a z obou stran je okořeňte směsí z misky, osolte a opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středním až silném ohni. Filety opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby byly pěkně dozlatova a uvnitř zrovna propečené. Přesuňte na talíř a zakryjte alobalem.

2 V míse prošlehejte vidličkou či metličkou majonézu, 1–1,5 lžičky vody a citronovou šťávu. Vsypte řapíkatý celer včetně lístků (část lze odložit na ozdobení), jablko, kapustu, zelí a fenykl. Jemně promíchejte. Rozdělte na 2 talíře a navrch naaranžujte pstruží filety. Doplňte pečivem.

NĚCO NAVÍC 
Ze pstruha oškrábejte šupiny (není to však nutné), dobře ho omyjte a osušte. Špičkou nože opatrně rozřízněte břicho a vyjměte vnitřnosti. Rybu položte na bok. Za hlavou veďte řez a oddělte jím filet. Pak nůž vsuňte mezi maso a páteř a řežte podél žeberních kostí po celé délce až k hlavě, abyste maso oddělili od páteře a kostí. Dokrojte první filet a trčící kůstky vyberte pinzetou. Rybu otočte a vyřízněte druhý filet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit