Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh na salátu s kapustou

Blahodárné účinky hlávkové kapusty na zdraví jsou známé už celá staletí. Dopřejte si ji třeba v úžasném podzimním salátu!

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Salát

Ingredience

    • po 1 lžičce fenyklových a koriandrových semínek, podrcených
    • 2 porce filetů ze pstruha s kůží (viz Něco navíc)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • cca 2 lžíce majonézy
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 malé řapíky celeru (nebo 1 veliký), nakrájené na tenké plátky
    • 2 hrsti lístků řapíkatého celeru
    • 1 červené jablko, nakrájené na čtvrtky, zbavené jádřince a na tenké plátky
    • 1/4 malé hlávky kapusty, na nudličky kousek červeného zelí, na nudličky
    • 1 malá bulva fenyklu, na tenké plátky
    • čerstvé (bílé) pečivo jako příloha

Příprava jídla

1 V misce smíchejte semínka fenyklu a koriandru. Pstruží filety položte na prkénko či pracovní plochu a z obou stran je okořeňte směsí z misky, osolte a opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středním až silném ohni. Filety opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby byly pěkně dozlatova a uvnitř zrovna propečené. Přesuňte na talíř a zakryjte alobalem.

2 V míse prošlehejte vidličkou či metličkou majonézu, 1–1,5 lžičky vody a citronovou šťávu. Vsypte řapíkatý celer včetně lístků (část lze odložit na ozdobení), jablko, kapustu, zelí a fenykl. Jemně promíchejte. Rozdělte na 2 talíře a navrch naaranžujte pstruží filety. Doplňte pečivem.

NĚCO NAVÍC 
Ze pstruha oškrábejte šupiny (není to však nutné), dobře ho omyjte a osušte. Špičkou nože opatrně rozřízněte břicho a vyjměte vnitřnosti. Rybu položte na bok. Za hlavou veďte řez a oddělte jím filet. Pak nůž vsuňte mezi maso a páteř a řežte podél žeberních kostí po celé délce až k hlavě, abyste maso oddělili od páteře a kostí. Dokrojte první filet a trčící kůstky vyberte pinzetou. Rybu otočte a vyřízněte druhý filet.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z červeného zelí s kmínem a křenem

Bramborový koláč se sýrem

Vepřové kotlety s hruškami

Květákové kung pao

REKLAMA

Přidat komentář