Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1096 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 30 g
Tuky 80 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blahodárné účinky hlávkové kapusty na zdraví jsou známé už celá staletí. Dopřejte si ji třeba v úžasném podzimním salátu!

Suroviny

fenyklová semínka 1 ČL
podrcená
koriandrová semínka 1 ČL
podrcená
pstruh 2 porce
filety s kůží (viz Něco navíc)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
majonéza 2 PL
řapíkatý celer 2 ks
2 malé řapíky nebo 1 veliký, na tenké plátky
řapíkatý celer 2 hrst
lístky
červené, na čtvrtky, poté zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky
kapusta ¼ ks
1/4 malé hlávky, na nudličky
kousek, na nudličky
malá bulva, na tenké plátky
čerstvé, bílé, jako příloha

Postup

1

V misce smíchejte semínka fenyklu a koriandru. Pstruží filety položte na prkénko či pracovní plochu a z obou stran je okořeňte směsí z misky, osolte a opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středním až silném ohni. Filety opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby byly pěkně dozlatova a uvnitř zrovna propečené. Přesuňte na talíř a zakryjte alobalem.

2

V míse prošlehejte vidličkou či metličkou majonézu, 1–1,5 lžičky vody a citronovou šťávu. Vsypte řapíkatý celer včetně lístků (část lze odložit na ozdobení), jablko, kapustu, zelí a fenykl. Jemně promíchejte. Rozdělte na 2 talíře a navrch naaranžujte pstruží filety. Doplňte pečivem.

NĚCO NAVÍC
Ze pstruha oškrábejte šupiny (není to však nutné), dobře ho omyjte a osušte. Špičkou nože opatrně rozřízněte břicho a vyjměte vnitřnosti. Rybu položte na bok. Za hlavou veďte řez a oddělte jím filet. Pak nůž vsuňte mezi maso a páteř a řežte podél žeberních kostí po celé délce až k hlavě, abyste maso oddělili od páteře a kostí. Dokrojte první filet a trčící kůstky vyberte pinzetou. Rybu otočte a vyřízněte druhý filet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...