0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sandra al rosmarino (candát na rozmarýnu)

Sandra al rosmarino (candát na rozmarýnu)

4.2/5 Počet hodnocení: 62
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1995 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 97 g
Tuky 110 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šéfkuchař Emanuele Ridi vaří s láskou a v jeho receptech je to znát. Candát zlehka opečený na rozmarýnu se skvěle doplňuje s celerovým pyré jemně ovoněným pomerančovou kůrou.

Suroviny

candát 4 ks
filet z candáta á 150 g
olivový olej 50 ml
rozmarýn 1 snítka
vývar 100 ml
lze nahradit domácím zeleninovým vývarem
mouka pšeničná hladká 2 ČL
mouka pšeničná hladká
na obal
máslo 30 g
Na pyré
celer 800 g
oloupaný, na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mléko 500 ml
olivový olej 2 PL
plus další na ozdobení
sušená pomerančová kůra
z poloviny bio pomeranče

Postup

1

Celer dejte do hrnce, zalijte mlékem a na velmi slabém plameni vařte asi 30–40 minut, až se tekutina téměř vstřebá a celer se bude rozpadat. (Vařte opravdu mírně, aby mléko neztmavlo.) Osolte, opepřete, přidejte pomerančovou kůru a rozmixujte. Nakonec do směsi zašlehejte olivový olej a uchovejte horké.

2

Máslo promíchejte se 2 lžičkami hladké mouky dohladka.

3

Rybí filety osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce a přebytečnou oklepněte.

4

V pánvi rozehřejte olej se snítkou rozmarýnu a porce candáta na něm po obou stranách rychle zprudka opečte. Jen je obraťte, aby se maso horkem zatáhlo.

5

Slijte olej a rybu zastříkněte vínem a vývarem. Po 5 minutách vaření vyjměte rybu a přendejte ji na nahřáté talíře. Do šťávy dejte moučné máslo a za stálého míchání zahřívejte ještě minutu. Pokud je omáčka příliš hustá, rozřeďte ji vývarem. Podle chuti osolte a přelijte porce candáta. Doplňte celerovým pyré, které ozdobíte pár kapkami olivového oleje. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Komentáře

Karel Vospalej

candát skvělej , zařazuju do kuchařky a dáme zase :-)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč