0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sandra al rosmarino (candát na rozmarýnu)

Sandra al rosmarino (candát na rozmarýnu)

4.2 / 5. Počet hodnocení: 60
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1995 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 97 g
Tuky 110 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šéfkuchař Emanuele Ridi vaří s láskou a v jeho receptech je to znát. Candát zlehka opečený na rozmarýnu se skvěle doplňuje s celerovým pyré jemně ovoněným pomerančovou kůrou.

Suroviny

candát 4 ks
filet z candáta á 150 g
olivový olej 50 ml
rozmarýn 1 snítka
víno bílé 100 ml
vývar 100 ml
lze nahradit domácím zeleninovým vývarem
mouka pšeničná hladká 2 ČL
mouka pšeničná hladká
na obal
máslo 30 g
Na pyré
celer 800 g
oloupaný, na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mléko 500 ml
olivový olej 2 PL
plus další na ozdobení
sušená pomerančová kůra
z poloviny bio pomeranče

Postup

1

Celer dejte do hrnce, zalijte mlékem a na velmi slabém plameni vařte asi 30–40 minut, až se tekutina téměř vstřebá a celer se bude rozpadat. (Vařte opravdu mírně, aby mléko neztmavlo.) Osolte, opepřete, přidejte pomerančovou kůru a rozmixujte. Nakonec do směsi zašlehejte olivový olej a uchovejte horké.

2

Máslo promíchejte se 2 lžičkami hladké mouky dohladka.

3

Rybí filety osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce a přebytečnou oklepněte.

4

V pánvi rozehřejte olej se snítkou rozmarýnu a porce candáta na něm po obou stranách rychle zprudka opečte. Jen je obraťte, aby se maso horkem zatáhlo.

5

Slijte olej a rybu zastříkněte vínem a vývarem. Po 5 minutách vaření vyjměte rybu a přendejte ji na nahřáté talíře. Do šťávy dejte moučné máslo a za stálého míchání zahřívejte ještě minutu. Pokud je omáčka příliš hustá, rozřeďte ji vývarem. Podle chuti osolte a přelijte porce candáta. Doplňte celerovým pyré, které ozdobíte pár kapkami olivového oleje. Ihned podávejte.

Související články

Jak provonět ryby
  • Tipy a triky

Jak provonět ryby

Rybu napřed vykuchejte a vykostěte od hřbetu, nebo klasicky.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit