Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2143 kcal
Bílkoviny 110 g
Cukr 98 g
Tuky 140 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placičky nebo karbanátky z lososa a fazolek? Ano! Dokud neochutnáte, neuvěříte, jak jsou skvělé. V redakci se po nich doslova zaprášilo.

Suroviny

fazolky zelené 300 g
lze použít mražené, zbavené konců
losos 300 g
filety bez kostí a kůže
strouhanka panko 35 g
+ na obalení
majonéza 65 g
+ trocha k podávání
jarní cibulka 2 ks
nakrájené nadrobno
wasabi 2 ČL
+ k podávání
sójová omáčka světlá 2 ČL
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nastrouhaný
vejce 2 ks
prošlehaná s 1–2 lžičkami vody
olivový olej panenský 2 PL
rýže dlouhozrnná
vařená, k podávání
NA SALÁT
okurka 2 ks
salátová nebo polní, na tenká kolečka
sůl mořská 0.5 ČL
rýžový ocet 2 PL
krupicový cukr 2 ČL
lze nahradit palmovým
sójová omáčka světlá 1 ČL
sezamová semínka 1 ČL
koriandr 0.5 svazku
lístky otrhané
jarní cibulka 1 ks
na tenká kolečka
boby 150 g
boby zahradní (zbavené bílých slupiček) či lusky cukrového hrášku

1 Fazolky cca 3 minuty vařte v páře či vroucí osolené vodě, pak je sceďte a nasekejte nadrobno nebo rozmixujte. Lososa opečte na pánvi či uvařte v páře a rozeberte na kousky.

2 Důkladně promíchejte fazolky, lososa, 35 g strouhanky, majonézu, cibulku, wasabi, sójovou omáčku a zázvor. Vytvarujte 8 kuliček – hmota je docela řídká, ale placičky budou lepší, když odoláte pokušení přidat víc strouhanky či mouku. Nejprve kuličky smočte ve vejci (při přemísťování z nich současně tvarujte placičky) a pak obalte v další strouhance. Na tácku vyloženém potravinářskou fólií dejte ztuhnout do chladničky.

3 Mezitím na salát dejte okurku do cedníku, osolte a nechte 10 minut nad dřezem, pak vymačkejte vodu a propláchněte studenou vodou. Znovu vymačkejte. Prošlehejte ocet, cukr, sójovou omáčku a sezam. Promíchejte s okurkou, koriandrem, cibulkou a boby nebo hráškovými lusky.

4 V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte placičky 6 minut za občasného obracení dozlatova. Podávejte se salátem a s rýží a majonézou a wasabi podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit