Placičky nebo karbanátky z lososa a fazolek? Ano! Dokud neochutnáte, neuvěříte, jak jsou skvělé. V redakci se po nich doslova zaprášilo.
Suroviny
Postup
Fazolky cca 3 minuty vařte v páře či vroucí osolené vodě, pak je sceďte a nasekejte nadrobno nebo rozmixujte. Lososa opečte na pánvi či uvařte v páře a rozeberte na kousky.
Důkladně promíchejte fazolky, lososa, 35 g strouhanky, majonézu, cibulku, wasabi, sójovou omáčku a zázvor. Vytvarujte 8 kuliček – hmota je docela řídká, ale placičky budou lepší, když odoláte pokušení přidat víc strouhanky či mouku. Nejprve kuličky smočte ve vejci (při přemísťování z nich současně tvarujte placičky) a pak obalte v další strouhance. Na tácku vyloženém potravinářskou fólií dejte ztuhnout do chladničky.
Mezitím na salát dejte okurku do cedníku, osolte a nechte 10 minut nad dřezem, pak vymačkejte vodu a propláchněte studenou vodou. Znovu vymačkejte. Prošlehejte ocet, cukr, sójovou omáčku a sezam. Promíchejte s okurkou, koriandrem, cibulkou a boby nebo hráškovými lusky.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte placičky 6 minut za občasného obracení dozlatova. Podávejte se salátem a s rýží a majonézou a wasabi podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů )