0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2143 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 98 g
Tuky 140 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placičky nebo karbanátky z lososa a fazolek? Ano! Dokud neochutnáte, neuvěříte, jak jsou skvělé. V redakci se po nich doslova zaprášilo.

Suroviny

fazolky zelené 300 g
lze použít mražené, zbavené konců
losos 300 g
filety bez kostí a kůže
strouhanka panko 35 g
+ na obalení
majonéza 65 g
+ trocha k podávání
jarní cibulka 2 ks
nakrájené nadrobno
wasabi 2 ČL
+ k podávání
sójová omáčka světlá 2 ČL
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nastrouhaný
vejce 2 ks
prošlehaná s 1–2 lžičkami vody
olivový olej panenský 2 PL
rýže dlouhozrnná
vařená, k podávání
NA SALÁT
okurka 2 ks
salátová nebo polní, na tenká kolečka
sůl mořská 0.5 ČL
rýžový ocet 2 PL
krupicový cukr 2 ČL
lze nahradit palmovým
sójová omáčka světlá 1 ČL
sezamová semínka 1 ČL
koriandr čerstvý 0.5 svazku
lístky otrhané
jarní cibulka 1 ks
na tenká kolečka
boby 150 g
boby zahradní (zbavené bílých slupiček) či lusky cukrového hrášku

1 Fazolky cca 3 minuty vařte v páře či vroucí osolené vodě, pak je sceďte a nasekejte nadrobno nebo rozmixujte. Lososa opečte na pánvi či uvařte v páře a rozeberte na kousky.

2 Důkladně promíchejte fazolky, lososa, 35 g strouhanky, majonézu, cibulku, wasabi, sójovou omáčku a zázvor. Vytvarujte 8 kuliček – hmota je docela řídká, ale placičky budou lepší, když odoláte pokušení přidat víc strouhanky či mouku. Nejprve kuličky smočte ve vejci (při přemísťování z nich současně tvarujte placičky) a pak obalte v další strouhance. Na tácku vyloženém potravinářskou fólií dejte ztuhnout do chladničky.

3 Mezitím na salát dejte okurku do cedníku, osolte a nechte 10 minut nad dřezem, pak vymačkejte vodu a propláchněte studenou vodou. Znovu vymačkejte. Prošlehejte ocet, cukr, sójovou omáčku a sezam. Promíchejte s okurkou, koriandrem, cibulkou a boby nebo hráškovými lusky.

4 V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte placičky 6 minut za občasného obracení dozlatova. Podávejte se salátem a s rýží a majonézou a wasabi podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit