Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2143 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 98 g
Tuky 140 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placičky nebo karbanátky z lososa a fazolek? Ano! Dokud neochutnáte, neuvěříte, jak jsou skvělé. V redakci se po nich doslova zaprášilo.

Suroviny

fazolky zelené 300 g
lze použít mražené, zbavené konců
losos 300 g
filety bez kostí a kůže
strouhanka panko 35 g
+ na obalení
majonéza 65 g
+ trocha k podávání
jarní cibulka 2 ks
nakrájené nadrobno
wasabi 2 ČL
+ k podávání
sójová omáčka světlá 2 ČL
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nastrouhaný
vejce 2 ks
prošlehaná s 1–2 lžičkami vody
olivový olej panenský 2 PL
rýže dlouhozrnná
vařená, k podávání
NA SALÁT
okurka 2 ks
salátová nebo polní, na tenká kolečka
sůl mořská 0.5 ČL
rýžový ocet 2 PL
krupicový cukr 2 ČL
lze nahradit palmovým
sójová omáčka světlá 1 ČL
sezamová semínka 1 ČL
koriandr 0.5 svazku
lístky otrhané
jarní cibulka 1 ks
na tenká kolečka
boby 150 g
boby zahradní (zbavené bílých slupiček) či lusky cukrového hrášku

1 Fazolky cca 3 minuty vařte v páře či vroucí osolené vodě, pak je sceďte a nasekejte nadrobno nebo rozmixujte. Lososa opečte na pánvi či uvařte v páře a rozeberte na kousky.

2 Důkladně promíchejte fazolky, lososa, 35 g strouhanky, majonézu, cibulku, wasabi, sójovou omáčku a zázvor. Vytvarujte 8 kuliček – hmota je docela řídká, ale placičky budou lepší, když odoláte pokušení přidat víc strouhanky či mouku. Nejprve kuličky smočte ve vejci (při přemísťování z nich současně tvarujte placičky) a pak obalte v další strouhance. Na tácku vyloženém potravinářskou fólií dejte ztuhnout do chladničky.

3 Mezitím na salát dejte okurku do cedníku, osolte a nechte 10 minut nad dřezem, pak vymačkejte vodu a propláchněte studenou vodou. Znovu vymačkejte. Prošlehejte ocet, cukr, sójovou omáčku a sezam. Promíchejte s okurkou, koriandrem, cibulkou a boby nebo hráškovými lusky.

4 V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte placičky 6 minut za občasného obracení dozlatova. Podávejte se salátem a s rýží a majonézou a wasabi podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit