Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s plody moře
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9545 kcal
Bílkoviny 978 g
Sacharidy 235 g
Tuky 463 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už nemusíte přemýšlet, jak připravit dokonalou lehkou letní večeři.

Související recepty

Suroviny

kalamáry 600 g
malé
slávky 15 ks
zaděnky 20 ks
krevety 200 g
středně velkých
400 g
italský, k podávání
vejce 2 ks
Na zálivku
z půlky citronu
olivový olej extra panenský 4 PL
česnek 1 stroužek
drcený
chilli špetka
sůl
Na salsu verde
italský, bez kůrky
vinný ocet červený 80 ml
vejce 2 ks
uvařená na tvrdo
česnek 1 stroužek
nasekaný
kapary 2 ČL
ančovičky (konzerva) 4 filety
bez pecek
petrželka 1,5 hrnku
olivový olej extra panenský 125 ml

Postup

1

Na salsu verde dejte do robotu natrhaný chleba a pokropte ho octem. Přidejte vařené žloutky (bílky použijte na něco jiného), pak přidejte ostatní přísady a rozmixujte vše na pastu. Případně osolte. Dejte v uzavíratelné nádobě do chladničky.

2

Plody moře vařte na páře 2–4 minuty, až se mušle otevřou a hlavonožci budou uvaření. Alespoň polovinu zaděnek a slávek vyberte z mušlí. Ještě teplé plody moře promíchejte s prošlehanými přísadami na zálivku a nechte vychladnout.

3

Promíchejte s fazolemi a olivami, rozložte na servírovací talíř, ozdobte dílky vajec a pokapejte salsou verde. Zbytek podávejte zvlášť. Servírujte s italským chlebem.

TIP NA NÁKUP
Pravidelné dodávky čerstvých ryb má řetězec Makro. Na ryby se specializuje i obchod Seefood (www.seefood.cz). Zákazníky vysoko hodnocený obchod s opravdu velmi širokým výběrem ryb a plodů moře je e-shop Čerstvé ryby (www.cerstveryby.cz). Např. 1 kg slávek zde koupíte za 169 Kč.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín