0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s plody moře
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9545 kcal
Bílkoviny 978 g
Sacharidy 235 g
Tuky 463 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už nemusíte přemýšlet, jak připravit dokonalou lehkou letní večeři.

Suroviny

kalamáry 600 g
chobotnice 6 ks
malé
slávky 15 ks
zaděnky 20 ks
krevety 200 g
středně velkých
fazole bílé vařené 1 konzerva
400 g
chleba bílý
italský, k podávání
olivy černé 50 g
vejce 2 ks
Na zálivku
citronová štáva
z půlky citronu
olivový olej extra panenský 4 PL
česnek 1 stroužek
drcený
chilli špetka
sůl
Na salsu verde
chleba bílý
italský, bez kůrky
vinný ocet červený 80 ml
vejce 2 ks
uvařená na tvrdo
česnek 1 stroužek
nasekaný
kapary 2 ČL
ančovičky (konzerva) 4 filety
olivy zelené 6 ks
bez pecek
petrželka 1,5 hrnku
olivový olej extra panenský 125 ml

Postup

1

Na salsu verde dejte do robotu natrhaný chleba a pokropte ho octem. Přidejte vařené žloutky (bílky použijte na něco jiného), pak přidejte ostatní přísady a rozmixujte vše na pastu. Případně osolte. Dejte v uzavíratelné nádobě do chladničky.

2

Plody moře vařte na páře 2–4 minuty, až se mušle otevřou a hlavonožci budou uvaření. Alespoň polovinu zaděnek a slávek vyberte z mušlí. Ještě teplé plody moře promíchejte s prošlehanými přísadami na zálivku a nechte vychladnout.

3

Promíchejte s fazolemi a olivami, rozložte na servírovací talíř, ozdobte dílky vajec a pokapejte salsou verde. Zbytek podávejte zvlášť. Servírujte s italským chlebem.

TIP NA NÁKUP
Pravidelné dodávky čerstvých ryb má řetězec Makro. Na ryby se specializuje i obchod Seefood (www.seefood.cz). Zákazníky vysoko hodnocený obchod s opravdu velmi širokým výběrem ryb a plodů moře je e-shop Čerstvé ryby (www.cerstveryby.cz). Např. 1 kg slávek zde koupíte za 169 Kč.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč