Už nemusíte přemýšlet, jak připravit dokonalou lehkou letní večeři.
Suroviny
Postup
Na salsu verde dejte do robotu natrhaný chleba a pokropte ho octem. Přidejte vařené žloutky (bílky použijte na něco jiného), pak přidejte ostatní přísady a rozmixujte vše na pastu. Případně osolte. Dejte v uzavíratelné nádobě do chladničky.
Plody moře vařte na páře 2–4 minuty, až se mušle otevřou a hlavonožci budou uvaření. Alespoň polovinu zaděnek a slávek vyberte z mušlí. Ještě teplé plody moře promíchejte s prošlehanými přísadami na zálivku a nechte vychladnout.
Promíchejte s fazolemi a olivami, rozložte na servírovací talíř, ozdobte dílky vajec a pokapejte salsou verde. Zbytek podávejte zvlášť. Servírujte s italským chlebem.
TIP NA NÁKUP
Pravidelné dodávky čerstvých ryb má řetězec Makro. Na ryby se specializuje i obchod Seefood (www.seefood.cz). Zákazníky vysoko hodnocený obchod s opravdu velmi širokým výběrem ryb a plodů moře je e-shop Čerstvé ryby (www.cerstveryby.cz). Např. 1 kg slávek zde koupíte za 169 Kč.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mořské plody 5x jinak(5 receptů )
- Vůně Středomoří: 19 lehkých receptů (19 receptů )