Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba v solné krustě
Ryba v solné krustě
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Ryba v solné krustě

5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4153 kcal
Bílkoviny 408 g
Sacharidy 79 g
Tuky 221 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečení v solném obalu je jednou z nejstarších a zároveň nejšetrnějších technik a pro křehké rybí maso je jako stvořené.

Suroviny

ryba 2 kg
vykuchaná (skvělý bude pstruh, mořský vlk, pražma,…)
pepř bílý
čerstvě mletý
čerstvé, bílé, k podávání
Na solnou krustu
fenyklová semínka 1 PL
opražená nasucho, podrcená v hmoždíři
petrželka 1 svazek
kopr 1 svazek
kůra oloupaná (bez bílé části) a citrony nakrájená na kolečka
sůl mořská 2 kg
hrubá
Na cuketový salát
olivový olej extra panenský 4 PL
kůra nastrouhaná najemno a šťáva vymačkaná
drcený
červená, bez semínek, nadrobno
malá, a tenké plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máta 1 svazek
lístky otrhané
bazalka 1 svazek
lístky otrhané

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C.

2

Na solnou krustu dejte do robotu se sekáčkem podrcený fenykl, stonky z petrželky a kopru, citronovou kůru a 350 g soli a vše rozmixujte dohladka. Zbylou sůl přesypte do mísy, přidejte rozmixovanou směs a bílky a vše promíchejte.

3

Připravte si plech, dejte na něj 1/3 solné směsi a rozprostřete ji tak, aby tvarem i velikostí odpovídala rybě, kterou na ni umístíte. Položte na ni rybu a do břišní dutiny vložte lístky petrželky a kopru a kolečka citronu. Opepřete. Na rybu naneste zbylou solnou směs a rybu jí zakryjte – hlavu a ocasní ploutev ale nechte koukat ven. Dejte do trouby a pečte 30–35 minut. Potom vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut dojít.

4

Na salát promíchejte olivový olej, citronovou kůru i šťávu, česnek a chilli papričku. Přidejte cukety, osolte, opepřete, promíchejte a nechte chvilku odstát, než bude ryba hotová.

5

Opatrně rozbijte solnou krustu na rybě a odloupněte ji zároveň s kůží. Bylinky na salát nasekejte, vmíchejte k cuketě a podávejte společně s čerstvým bílým pečivem k rybě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč