Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba v solné krustě
Ryba v solné krustě
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Ryba v solné krustě

5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4153 kcal
Bílkoviny 408 g
Sacharidy 79 g
Tuky 221 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečení v solném obalu je jednou z nejstarších a zároveň nejšetrnějších technik a pro křehké rybí maso je jako stvořené.

Suroviny

ryba 2 kg
vykuchaná (skvělý bude pstruh, mořský vlk, pražma,…)
pepř bílý
čerstvě mletý
čerstvé, bílé, k podávání
Na solnou krustu
fenyklová semínka 1 PL
opražená nasucho, podrcená v hmoždíři
petrželka 1 svazek
kopr 1 svazek
kůra oloupaná (bez bílé části) a citrony nakrájená na kolečka
sůl mořská 2 kg
hrubá
Na cuketový salát
olivový olej extra panenský 4 PL
kůra nastrouhaná najemno a šťáva vymačkaná
drcený
červená, bez semínek, nadrobno
malá, a tenké plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máta 1 svazek
lístky otrhané
bazalka 1 svazek
lístky otrhané

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C.

2

Na solnou krustu dejte do robotu se sekáčkem podrcený fenykl, stonky z petrželky a kopru, citronovou kůru a 350 g soli a vše rozmixujte dohladka. Zbylou sůl přesypte do mísy, přidejte rozmixovanou směs a bílky a vše promíchejte.

3

Připravte si plech, dejte na něj 1/3 solné směsi a rozprostřete ji tak, aby tvarem i velikostí odpovídala rybě, kterou na ni umístíte. Položte na ni rybu a do břišní dutiny vložte lístky petrželky a kopru a kolečka citronu. Opepřete. Na rybu naneste zbylou solnou směs a rybu jí zakryjte – hlavu a ocasní ploutev ale nechte koukat ven. Dejte do trouby a pečte 30–35 minut. Potom vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut dojít.

4

Na salát promíchejte olivový olej, citronovou kůru i šťávu, česnek a chilli papričku. Přidejte cukety, osolte, opepřete, promíchejte a nechte chvilku odstát, než bude ryba hotová.

5

Opatrně rozbijte solnou krustu na rybě a odloupněte ji zároveň s kůží. Bylinky na salát nasekejte, vmíchejte k cuketě a podávejte společně s čerstvým bílým pečivem k rybě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...