Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Filátka z pstruha duhového s křenovou omáčkou a kapary
Filátka z pstruha duhového s křenovou omáčkou a kapary
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filátka z pstruha duhového s křenovou omáčkou a kapary

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 38 g
Tuky 59 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba v kombinaci s křenem je oblíbená především v severských zemích, kde hraje prim uzený losos. My jsme zvolili úpravu zatepla v podobě domácího pstruha.

Suroviny

pstruh 2 filety
po 150–200 g
hnědý cukr 2 ČL
uzený kouř 2 ČL
tekutý kouř (lze vynechat)
sůl
pepř
čerstvě mletý
kapary 1 PL
okapané
petrželka 4 snítky
hladkolistá, nasekaná
Grenaille (viz Recept navíc), k podávání
Na křenovou omáčku
najemno nakrájená
hořčice dijonská 1 PL
křen 5 PL
čerstvě strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj rybí filety kůží dolů. Každý filet posypte lžičkou cukru, zakápněte lžičkou tekutého kouře, osolte, opepřete a vše vmasírujte do masa. Vložte do trouby a pečte 8–10 minut, podle velikosti filetů, aby bylo maso propečené, ale ne vysušené.

2

Mezitím připravte křenovou omáčku. V misce smíchejte zakysanou smetanu, nakrájenou šalotku, dijonskou hořčici a čerstvě nastrouhaný křen. Osolte a opepřete podle chuti.

3

Upečeného pstruha naservírujte na talíře, přelijte křenovou omáčkou a posypte kapary a petrželkou. Doplňte brambůrky Grenaille. Zbylou křenovou omáčku podávejte v misce zvlášť, aby si každý mohl přidat dle libosti.

RECEPT NAVÍC
Opékané brambůrky Grenaille: Brambůrky omyjte a uvařte
v osolené vodě doměkka. Pak sceďte, vsypte do rozehřáté pánve s trochou másla a olivového oleje a opečte dozlatova. Osolte a opepřete podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín