0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filátka z pstruha duhového s křenovou omáčkou a kapary

Filátka z pstruha duhového s křenovou omáčkou a kapary
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filátka z pstruha duhového s křenovou omáčkou a kapary

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 38 g
Tuky 59 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba v kombinaci s křenem je oblíbená především v severských zemích, kde hraje prim uzený losos. My jsme zvolili úpravu zatepla v podobě domácího pstruha.

Suroviny

pstruh 2 filety
po 150–200 g
hnědý cukr 2 ČL
uzený kouř 2 ČL
tekutý kouř (lze vynechat)
sůl
pepř
čerstvě mletý
kapary 1 PL
okapané
petrželka 4 snítky
hladkolistá, nasekaná
brambory opékané
Grenaille (viz Recept navíc), k podávání
Na křenovou omáčku
zakysaná smetana ½ hrnku
šalotka 2 PL
najemno nakrájená
hořčice dijonská 1 PL
křen 5 PL
čerstvě strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj rybí filety kůží dolů. Každý filet posypte lžičkou cukru, zakápněte lžičkou tekutého kouře, osolte, opepřete a vše vmasírujte do masa. Vložte do trouby a pečte 8–10 minut, podle velikosti filetů, aby bylo maso propečené, ale ne vysušené.

2

Mezitím připravte křenovou omáčku. V misce smíchejte zakysanou smetanu, nakrájenou šalotku, dijonskou hořčici a čerstvě nastrouhaný křen. Osolte a opepřete podle chuti.

3

Upečeného pstruha naservírujte na talíře, přelijte křenovou omáčkou a posypte kapary a petrželkou. Doplňte brambůrky Grenaille. Zbylou křenovou omáčku podávejte v misce zvlášť, aby si každý mohl přidat dle libosti.

RECEPT NAVÍC
Opékané brambůrky Grenaille: Brambůrky omyjte a uvařte
v osolené vodě doměkka. Pak sceďte, vsypte do rozehřáté pánve s trochou másla a olivového oleje a opečte dozlatova. Osolte a opepřete podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč