0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filátka z pstruha duhového s křenovou omáčkou a kapary

Filátka z pstruha duhového s křenovou omáčkou a kapary
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filátka z pstruha duhového s křenovou omáčkou a kapary

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 38 g
Tuky 59 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba v kombinaci s křenem je oblíbená především v severských zemích, kde hraje prim uzený losos. My jsme zvolili úpravu zatepla v podobě domácího pstruha.

Suroviny

pstruh 2 filety
po 150–200 g
hnědý cukr 2 ČL
uzený kouř 2 ČL
tekutý kouř (lze vynechat)
sůl
pepř
čerstvě mletý
kapary 1 PL
okapané
petrželka 4 snítky
hladkolistá, nasekaná
brambory opékané
Grenaille (viz Recept navíc), k podávání
Na křenovou omáčku
zakysaná smetana 0.5 hrnku
šalotka 2 PL
najemno nakrájená
hořčice dijonská 1 PL
křen 5 PL
čerstvě strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj rybí filety kůží dolů. Každý filet posypte lžičkou cukru, zakápněte lžičkou tekutého kouře, osolte, opepřete a vše vmasírujte do masa. Vložte do trouby a pečte 8–10 minut, podle velikosti filetů, aby bylo maso propečené, ale ne vysušené.

2

Mezitím připravte křenovou omáčku. V misce smíchejte zakysanou smetanu, nakrájenou šalotku, dijonskou hořčici a čerstvě nastrouhaný křen. Osolte a opepřete podle chuti.

3

Upečeného pstruha naservírujte na talíře, přelijte křenovou omáčkou a posypte kapary a petrželkou. Doplňte brambůrky Grenaille. Zbylou křenovou omáčku podávejte v misce zvlášť, aby si každý mohl přidat dle libosti.

RECEPT NAVÍC
Opékané brambůrky Grenaille: Brambůrky omyjte a uvařte
v osolené vodě doměkka. Pak sceďte, vsypte do rozehřáté pánve s trochou másla a olivového oleje a opečte dozlatova. Osolte a opepřete podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit