Suroviny
máslo
1
PL
olivový olej
2
PL
cibule červená
1
kg
nakrájená na plátky
česnek
3
nakrájené na plátky
třtinový cukr
4
PL
vinný ocet bílý
3
víno červené
350
ml
sůl
pepř
tymián
V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte. Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
TIP - Marmeláda je skvělá s kozím sýrem, paštikou nebo na pizzu. V ledničce vám vydrží nejméně měsíc.