Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 405 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 69 g
Tuky 5 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do repertoáru chuťovek k letnímu grilování určitě přidejte tuto pikantní salsu. Nezklame vás.

Suroviny

rajče 100 g
rozčtvrcená
česnek 1 stroužek
drcený
silná, bez semínek a nasekaná
paprika 200 g
sterilovaná
bez kůrek, natrhaný
vinný ocet červený 1 PL

Postup

1

Dejte rajčata, česnek, chilli papričku, papriky, chleba a vinný ocet do mixéru. Několika pulzy zpracujte na pyré.

2

Salsu přesuňte do malé misky, přikryjte fólií, vychlaďte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...