Máslo rozpustíme a nechám na něm zesklovatět cibulku. Po té přilijeme 800 ml kuřecího vývaru a přivedeme k varu. Jakmile začne vařit, přisypeme hrášek a vaříme do měkka, zhruba 15-20 minut. Jakmile je hrášek měkký, použijeme tyčový mixér a polévku rozmixujeme do hladka. Přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem a přecedíme přes sítko, aby byla ještě jemnější. Zdobíme lžíci zakysané smetany, krutóny a pažitkou.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 697 kcal
- Bílkoviny 30.5 g
- Sacharidy 50.25 g
- Tuky 39.25 g